campingtafel

De 8 beste camping tafels in 2024

Een camping tafel is in onze ogen het praktische broertje van de normale tafel. Waar normale tafels vaak groot, zwaar en lomp zijn, zijn camping tafels vaak klein, compact en lichtgewicht. Dit zorgt ervoor dat je op iedere gewenste locatie, gemakkelijk een goede tafel neer kunt zettten.

Een tafel is vaak erg handig als je bijvoorbeeld aan het kamperen bent of op de camping staat. Maar zo zijn er nog veel meer redenen waarom een camping tafel uitkomst kan bieden. Daarover later meer.

In dit artikel bespreken we de beste camping tafels. Tafels die van écht goede kwaliteit zijn en die uitblinken in zijn soort. We gaan het onder andere hebben over waarom een dergelijke tafel zo handig is, maar ook waar je op moet letten bij de aanschaf. Ben je benieuwd welke camping tafels de beste zijn? Lees dan gerust verder.

Zoek je andere benodigdheden voor op de camping? Bekijk gerust eens onze uitgebreide artikelen over de beste wifi versterkers voor op de camping, camping wasmachines, camping koelkasten, camping waterkokers, camping matrassen, camping ovens, camping toiletten, camping gasbranders, camping stekkers, camping barbecues, camping kasten, camping kooktoestellen, camping stoelen en camping lampen.

1. Waarom een camping tafel kopen?

In de intro hebben we al een tweetal redenen laten doorschemeren waarom een camping tafel ontzettend handig kan zijn. Maar naast de voor de hand liggende redenen, zijn er ook meer genoeg andere situaties waarin een camping tafel uitkomst kan bieden.

Wat dacht je van een feestje in je achtertuin? Je klapt de tafel binnen no-time op en je bergt hem na het feestje zo weer op in je schuur. Ook kan een camping tafel prima functioneren als strandtafel, geen zand meer in je eten en/of drinken.

We horen zelfs verhalen dat mensen hun camping tafel meenemen op de fiets. Je kunt je voorstellen dat je dat alleen doet als de camping tafel écht lichtgewicht en compact is. Gelukkig zijn de meeste camping tafels dat ook.

Al met al zijn er veel verschillende situaties en redenen te bedenken waarom je een camping tafel zou kunnen aanschaffen. Het is simpelweg een heel praktisch product dat eigenlijk voor ieder gezin uitkomst kan bieden. Maar voordat je een dergelijke camping tafel gaat aanschaffen, is het handig om rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Daarover gaan we je hieronder alles vertellen.

ingeklapte campingtafel

2. Waar op letten bij de aanschaf van een camping tafel?

Tof, je hebt besloten om een camping tafel aan te schaffen. Maar voordat je dat gaat doen, willen we je graag informeren over een aantal belangrijke en praktische zaken omtrent de camping tafel. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je zolang mogelijk van de beste camping tafel wilt genieten? Er zijn namelijk veel verschillende camping tafels te verkrijgen, maar niet alle tafels zullen aansluiten bij jouw wensen. Hieronder gaan we uitgebreid bespreken, waar je zoal op moet letten.

 • Afmetingen: de afmetingen van een camping tafel zijn bepalend voor hoe praktisch de tafel is. Een camping tafel koop je vaak voornamelijk vanwege de compactheid en flexibiliteit dat het met zich meebrengt. Over het algemeen zijn camping tafels daarom ook niet extreem groot. Toch zul je verschillende formaten tegenkomen; van hele kleine tafels tot aan zeer ruime tafels. Aan jou de keus waar je voor gaat. Let wel op dat hoe groter de tafel is, hoe meer gewicht het met zich meebrengt. Denk goed na of je verwacht de tafel vaker mee te nemen of lange stukken te tillen, dan is een zwaardere tafel wellicht geen slimme keuze.
 • Gewicht: het gewicht is een belangrijk gegeven bij de aanschaf van een camping tafel. Het gewicht bepaald niet alleen hoe praktisch de tafel is, maar kan ook voordelen hebben bij de stabiliteit. Een hele lichte tafel kan al vaak wat onstabiel worden waar een iets zwaardere camping tafel net wat beter op zijn poten staat. Het nadeel van een zware tafel is natuurlijk dat de tafel niet meer zo praktisch wordt. Gelukkig zijn er tegenwoordig lichte camping tafels die toch zeer stevig zijn. Hier later meer over.
 • Opvouwbaar: vrijwel alle camping tafels zijn opvouwbaar. Dit betekent eigenlijk altijd dat je de poten in ieder geval kunt opvouwen zodat de tafel een stuk minder plek in bezit neemt. Als je kiest voor een grotere variant, dan zal het ook vaak voorkomen dat het tafelblad zelf te vouwen is. Hierdoor bespaar je bij een grote camping tafel nog meer ruimte. Verwacht je de camping tafel vaak mee te nemen op reis? Dan is een goed opvouwbare camping tafel een belangrijk aspect voor jou.
 • Verstelbaar: naast het opvouwen van een tafel, kun je sommige camping tafels ook verstellen. Zo kun je bijvoorbeeld de hoogte instellen van de poten waardoor je deze goed kunt afstemmen op jouw lengte. Dit is niet alleen handig maar ook nog eens goed voor je rug en algehele houding als je de tafel gebruikt.
 • Stabiliteit: niet alle camping tafels hebben dit, maar sommige camping tafels besteden extra aandacht aan de stabiliteit. Denk aan extra stevige poten of het gebruik van solide materialen.
 • Weerbestendig: sommige tafels zijn weerbestendig. Dit houdt in dat je de camping tafel langere tijd buiten zou kunnen laten staan. Hierdoor hoef je niet elke dag in de weer om de tafel in en uit te klappen. Dat bespaart je weer wat tijd en energie.
 • Draagtas: wat handig kan zijn is een draagtas voor de camping tafel. Bij sommige camping tafels krijg je deze meegeleverd. Als je dit graag zou willen, dan is dit een belangrijk punt om op te letten. In onderstaand overzicht zullen we duidelijk aangeven of er een draagtas aanwezig is of niet.
 • Materiaal: als laatste is het materiaal een belangrijk gegeven van de camping tafel. Het materiaal kan zowel invloed hebben op het gewicht, als de stabiliteit, als de weerbestendigheid. Veel camping tafel zijn gemaakt van aluminium. Dit zorgt voor het lichte gewicht. Ga je graag voor een robutse camping tafel? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een tafel met een kunststof tafelblad. Dat biedt net wat meer stevigheid dan aluminium.

Al met al zijn er toch wel wat aandachtspunten die om de hoek komen kijken bij de aanschaf van een camping tafel. Het lijkt simpel; een camping tafel kopen. Maar als je écht lang van het product wilt genieten, is het verstandig dat je bovenstaande zaken goed in je achterhoofd houd, zodat je hieronder de beste camping tafel uit kunt gaan kiezen. De tafel zal dan precies bij jouw wensen passen waardoor je er langer van zult gaan genieten.

3. De 8 beste camping tafels

Hieronder ga je alleen de beste camping tafels vinden. We hebben ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet zodat je alleen nog maar de geschikte voor jou hoeft uit te zoeken.

3.1. Eigen merk outdoor – Pratsj! – Inklapbare tafel – Opvouwbaar – Campingtafel – Kampeertafel – Strand – Hengelsport – Ultralicht – Mat zwart/zilver – Aluminium – 56 x 40,5 x 40,5 cm

Een lichtere camping tafel dan deze ga je niet snel tegenkomen. Met een gewicht van slechts 1 kilogram is dit een behoorlijk lichte camping tafel. De tafel is zeer compact qua afmetingen, maar daarom ideaal om mee te nemen. De tafel neemt nauwelijks ruimte in beslag en de tafel tillen is geen enkel probleem.

Maar vergis je niet, ondanks het lichte gewicht, is dit echt een stevige tafel. De tafel is gemaakt van hoogwaardig materiaal en de poten staan stevig op de grond.

Met deze camping tafel creëer je op iedere locatie een plek waar je lekker even wat kunt eten of spullen neer kunt zetten. De tafel is weerbestendig waardoor je hem wat langer buiten kunt laten staan en je krijgt er een draagtas erbij geleverd.

 • Afmetingen: 56 x 40,5 x 40,5 cm.
 • Gewicht: 1 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: nee.
 • Extra stabiliteit: nee.
 • Weerbestendig: ja.
 • Inclusief draagtas: ja.
 • Materiaal: aluminium.

3.2. Campart Travel – Roltafel – Texas – TA-0802

Als je op zoek bent naar een ruime camping tafel die zeer stevig maar toch compact is, dan is deze tafel wellicht iets voor jou. Met een gewicht van 6 kilogram is deze camping tafel zeker niet zwaar. Je zet de camping tafel gemakkelijk neer en je kunt de poten verstellen zodat de tafel waterpas staat.

De camping tafel is vervaardigd van hoogwaardig aluminium en is weerbestendig. Hierdoor kun je de tafel gerust wat langer buiten laten staan.

Je krijgt bij deze camping tafel een mooie draagtas meegeleverd. Handig om de tafel in mee te nemen en te tillen. Een groot pluspunt: je kunt de tafel gedeeltelijk oprollen zodat deze heel weinig plaats in bezit neemt.

 • Afmetingen: 113,5 x 29 x 24,5 cm.
 • Gewicht: 6 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: ja.
 • Extra stabiliteit: nee.
 • Weerbestendig: ja.
 • Inclusief draagtas: ja.
 • Materiaal: aluminium.

3.3. High Peak – Olvera – Campingtafel – Zilver

Deze camping tafel van High Peak is ook één van de beste camping tafels. Het gewicht van 7 kilogram is meer dan prima. De tafel is opvouwbaar en verstelbaar, waardoor je over veel flexibiliteit beschikt.

Verder krijg je bij de tafel een handige draagtas meegeleverd en kun je de tafel gedeeltelijk oprollen. Op die manier neemt de camping tafel écht heel weinig plek in bezit. Handig als je de tafel graag mee wilt nemen in de auto.

 • Afmetingen: 72 x 110 x 70 cm.
 • Gewicht: 7 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: ja.
 • Extra stabiliteit: nee.
 • Weerbestendig: onbekend.
 • Inclusief draagtas: ja.
 • Materiaal: aluminium.

3.4. Bo-Camp – Campingtafel – Premium – Koffermodel – 120 x 60 x 70

Ook deze camping tafel van Bo-Camp verdient zeker weten zijn plek in dit artikel over de beste camping tafels. Waarom? Met een gewicht van 7 kilogram is dit een prima te tillen camping tafel van ruim formaat. De tafel is stevig, weerbestendig en zelfs verstelbaar. Hierdoor zet je de tafel op de juiste hoogte én waterpas.

Je krijgt bij deze tafel geen draagtas meegeleverd, maar het betreft hier een zogenoemd koffermodel. Als je de tafel inklapt, ziet het uit eruit als een grote koffer die je gemakkelijk kunt sluiten. Er zit ook een hendel aan zodat je de camping tafel gemakkelijk kunt optillen en verplaatsen.

 • Afmetingen: 60 x 120 x 70 cm.
 • Gewicht: 7 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: ja.
 • Extra stabiliteit: nee.
 • Weerbestendig: ja.
 • Inclusief draagtas: nee.
 • Materiaal: aluminium.

3.5. Crespo – Tafel – AP-272 – 120 x 80 cm

Verwacht je de camping tafel veel te moeten gebruiken op onstabiele ondergronden? Dan is deze camping tafel met extra stabiliteit iets voor jou. Waarom deze tafel zo stabiel is? Dat komt vanwege de stabilisatie voetjes die zorgen voor extra grip op iedere ondergrond. Deze tafel staat dan ook écht als een huis.

De camping tafel is helaas iets aan de zwaardere kant (10 kilogram) en je krijgt geen draagtas meegeleverd. Maar daarvoor heb je wel een hele stevige camping tafel.

 • Afmetingen: 80 x 120 x 73 cm.
 • Gewicht: 10 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: ja.
 • Extra stabiliteit: ja.
 • Weerbestendig: onbekend.
 • Inclusief draagtas: nee.
 • Materiaal: aluminium.

3.6. Erro – Kunststof vouwtafel – Wickerlook – Zwart – 180 cm lang – 75 cm breed – Aluminium frame

Deze camping tafel van Erro is behoorlijk groot. Met een lengte van 180 centimer is dit de grootste camping tafel in dit overzicht.

Ondanks het formaat is het wel een zeer stevige tafel. Dit komt door het kunststof tafelblad dat zuur robuust is. Let wel op dat deze tafel enig gewicht met zich meebrengt; maar liefst 13 kilogram.

De tafel is verder niet verstelbaar en je krijgt helaas geen draagtas meegeleverd.

 • Afmetingen: 180 x 75 x 74 cm.
 • Gewicht: 13 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: nee.
 • Extra stabiliteit: nee.
 • Weerbestendig: onbekend.
 • Inclusief draagtas: nee.
 • Materiaal: aluminium en kunststof.

3.7. Bo-Camp – Campingtafel – Inklapbaar – 70 x 60 cm

Een kleine krachtpatser. Zo zou je deze camping tafel van Bo-Camp kunnen noemen. De tafel weegt slechts 3 kilogram en de tafel is vrij klein. Toch is de tafel behoorlijk stevig door de gebruikte materialen (aluminum en MDF).

De tafel is zeer handig om mee te nemen dankzij het koffermodel; opgevouwen ziet de tafel er als een koffer uit en met de bevestigde hendel til je hem makkelijk op.

Als je op zoek bent naar een kleine, compacte en stevige tafel, dan is deze mooie camping tafel zeker een optie om te overwegen.

 • Afmetingen: 60 x 60 x 70 cm.
 • Gewicht: 3 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: ja.
 • Extra stabiliteit: nee.
 • Weerbestendig: onbekend.
 • Inclusief draagtas: nee.
 • Materiaal: aluminium en MDF.

3.8. Bo-Camp – Tafel – Koffermodel – 90 x 60 cm

Deze camping tafel is iets groter dan de genoemde tafel hierboven. Je vouwt de tafel ook gemakkelijk op vanwege het koffermodel en de poten zijn verstelbaar zodat je deze netjes waterpas kunt zetten.

De tafel is stevig vanwege de gebruikte materialen (aluminium en MDF). Al met al zul je lang plezier hebben van deze compacte maar toch ruime camping tafel.

 • Afmetingen: 60 x 90 x 81 cm.
 • Gewicht: 5 kg.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Verstelbaar: ja.
 • Extra stabiliteit: nee.
 • Weerbestendig: onbekend.
 • Inclusief draagtas: nee.
 • Materiaal: aluminium en MDF.

4. Veelgestelde vragen

Als het goed is heb je de beste camping tafel die bij jouw wensen past gevonden. Is het wellicht nog niet gelukt of zijn er nog vragen die je hebt? Kijk dan gerust eens hieronder tussen de veelgestelde vragen. Misschien dat je daar het antwoord op je vraag kunt vinden.

Hoeveel gewicht kan een camping tafel aan?

Afhankelijk van de camping tafel, kunnen de meeste tafels tussen de 15 en 30 kilogram dragen. We adviseren om goed de handleiding of de productbeschrijving te lezen bij de camping tafel die jij aanschaft.

Kan een camping tafel buiten blijven staan?

De beste camping tafels zijn vaak ook weerbestendig. Dit houdt in dat het geen probleem zou moeten zijn om de camping tafel langere tijd buiten te laten staan.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *