elektrische koelbox

De 7 beste elektrische koelboxen in 2023

Trek je er wel eens op uit in de zomer? Dan zul je vast ook wel eens wat lekkers meegenomen hebben. Een koelbox is op dat soort momenten een uitstekend hulpmiddel om het etenswaar dat je meeneemt goed koel te houden.

Alleen… als het écht warm wordt, zeg meer dan 30 graden, dan zul je merken dat een normale koelbox wellicht niet voldoende koelt. Jammer als je drinken en/of etenswaar hierdoor veel te warm is geworden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook elektrische koelboxen te verkrijgen. Koelboxen met power.

Een elektrische koelbox koelt je drinken en/of etenswaar stukken beter dan een normale koelbox. Hierdoor blijft het lekker koel en kun je ook op een hete zomerse dag genieten van een dagje weg.

In dit artikel bespreken we de beste elektrische koelboxen. Waar moet je zoal op letten bij de aanschaf van een dergelijke elektrische koelbox? Wij gaan je een handje helpen zodat je lang plezier hebt van je aankoop.

1. Waarom een elektrische koelbox kopen?

De aanschaf van een elektrische koelbox heeft als grootste voordeel dat je je drinken en/of etenswaar écht goed kunt koelen. Ten opzichte van een normale koelbox, heeft een elektrische koelbox flink wat power om goed te kunnen koelen. Afhankelijk van het type elektrische koelbox dat je koopt, kun je je drinken en/of etenswaar koelen tot soms wel tientallen graden verschil met de omgevingstemperatuur.

De meeste elektrische koelboxen beschikken over een aansluiting voor het normale stopcontact maar ook voor een aansluiting voor in de auto. Hierdoor kun je onderweg je elektrische koelbox aan de slag zetten zodat je eten en drinken kan koelen.

Wat overigens ook leuk om te noemen is, is dat sommige elektrische koelboxen niet alleen koelen, maar ook kunnen verwarmen. Dat betekent dat je dus ook warme dranken en bijvoorbeeld gerechten makkelijk kunt meenemen. Het werkt in dit geval dus twee kanten op.

Een elektrische koelbox is in ieder geval een must als je vaker op pad gaat en het een en ander meeneemt om te eten en of te drinken. Zeker op extreem hete dagen gaat een elektrische koelbox een wereld van verschil maken. Geen zorgen meer om lauwe flesjes water of warme broodjes.

elektrische koelbox met flessen erin

2. Waar op letten bij de aanschaf van een elektrische koelbox?

Bij de aanschaf van een elektrische koelbox zijn er verschillende belangrijke eigenschappen en functionaliteiten waar je rekening mee moet houden. Door de belangrijkste zaken hieronder uit te lichten, hopen we je handvaten te geven voor de aankoop van de elektrische koelbox.

 • Afmetingen: een elektrische koelbox is een product dat je eigenlijk alleen maar gebruikt als je onderweg bent. De afmetingen zijn daarom een heel belangrijk punt. Je wilt niet dat de elektrische koelbox gigantisch groot is, maar er moet wel voldoende in passen. Afhankelijk van hoeveel je denkt mee te willen nemen, is het van belang om de grootte van de elektrische koelbox te bepalen. Om een idee te krijgen van wat je mee kunt nemen: een kleine elektrische koelbox met 8 liter inhoud, kun je 6 flessen water van 0,75 liter in kwijt.
 • Gewicht: naast de afmetingen is ook het gewicht heel belangrijk. Je gaat de koelbox waarschijnlijk vrij vaak optillen, zowel beladen als onbeladen. Zeker als de koelbox ook nog goed gevuld is, wil je niet dat deze extreem zwaar is. Kijk daarom goed naar het gewicht van de elektrische koelbox en bepaal of je bereid bent dit te tillen. Het ligt er natuurlijk ook aan, hoever je de koelbox verwacht te moeten tillen (een korte wandeling) of dat de koelbox alleen even uit de auto gehaald moet worden.
 • Maximaal koelvermogen: als je voor jezelf bepaalt hebt hoe groot de koelbox moet zijn en hoeveel deze ongeveer mag wegen, is het volgenden belangrijke punt het maximale koelvermogen. Veel elektrische koelboxen kunnen tot wel 20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen wat voor veel producten meer dan prima is. Verderop in dit artikel zullen we per elektrische koelbox toelichten wat dit maximale koelvermogen is, zodat je in één oogopslag kunt zien welke koelbox voor jou geschikt is.
 • Verwarmbaar: naast koelen kunnen sommige elektrische koelboxen ook verwarmen. Dit kan handig zijn als je eten en drinken meeneemt dat juist warm moet zijn. Is dit iets wat voor jou handig is? Let dan zeker even op deze eigenschap.
 • Aansluiting voor in de auto: om de elektrische koelbox te laten functioneren, is het van belang dat je de koelbox aansluit op stroom. Dit doe je daar de meegeleverde kabels die je vaak in het stopcontact maar ook in de auto kunt aansluiten. Let goed op dat de aansluiting voor in de auto niet standaard is. In onderstaand overzicht zullen we dit per koelbox erbij zetten.
 • Materiaal: wil je dat jouw elektrische koelbox tegen een stootje moet kunnen? Dan is het belangrijk om naar het materiaal te kijken. Door te kiezen voor een stevige elektrische koelbox heb je er extra lang plezier van en hoef je niet bang te zijn dat je koelbox kapot zal gaan. Omdat je de elektrische koelbox waarschijnlijk vaak zult optillen en verplaatsen, is een stevige koelbox zeker geen overbodige luxe. Een stevig materiaal is bijvoorbeeld kunststof.
 • Energielabel: als laatste kun je ook letten op het energielabel. Omdat elektrische koelboxen op stroom werken is het wellicht verstandig om te weten, hoeveel stroom er verbruikt wordt door het apparaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan zodra je de stroomafrekening op de mat krijgt.

Nadat je bovenstaande informatie hebt gelezen, ben je klaar om een elektrische koelbox aan te schaffen. Je weet nu immers waar je goed op moet letten en wat voor jou belangrijke eigenschappen zijn. Met die informatie in je achterhoofd laten we je graag de beste elektrische koelboxen zien.

3. De 7 beste elektrische koelboxen

Hieronder ga je de beste elektrische koelboxen vinden die we met veel zorg hebben uitgezocht. Deze koelboxen zijn van top kwaliteit, kunnen écht goed koelen en zorgen voor een heerlijk dagje uit.

3.1. Redwood – Koelbox – Elektrische koelbox – Peltier – 12/230 volt – 25 liter

De nummer één elektrische koelbox is deze van Redwood. Waarom deze elektrische koelbox zo goed is? De koelbox is compact, licht gewicht en er past toch meer dan genoeg in met maar liefst 25 liter inhoud.

De elektrische koelbox koelt tot maximaal 22 graden onder de omgevingstemperatuur, waarmee het beschikt over een behoorlijk koelvermogen. De koelbox komt met een aansluiting voor in het stopcontact maar ook voor in de auto. Handig voor als je langer onderweg bent.

Naast dat de elektrische koelbox kan koelen, kan hij ook verwarmen tot 60 graden.

Verder is het een stevige koelbox en is het qua prijs ook zeker niet de duurste. Als je voor een elektrische koelbox wilt gaan, dan is dit echt een aanrader.

 • Afmetingen: 33 x 32,7 x 32,7 cm.
 • Gewicht: 4,8 kg.
 • Inhoud: 25 liter.
 • Maximaal koelvermogen: 22 graden onder de omgevingstemperatuur.
 • Verwarmbaar: ja.
 • Aansluiting voor in de auto: ja.
 • Energielabel: onbekend.
 • Materiaal: kunststof.

3.2. MobiCool – MT08 – Draagbare thermo-elektrische koelbox – 8 liter – 12 V

Zoek je een kleine en compacte elektrische koelbox? Dan is deze iets voor jou. Met een gewicht van 3,7 kilogram neem je deze koelbox gemakkelijk overal mee naar toe.

Naast de koelfunctie kan deze koelbox ook verwarmen. Let wel op dat dit echt een elektrische koelbox is voor in de auto. De koelbox heeft namelijk geen normale aansluiting voor in het stopcontact.

 • Afmetingen: 20 x 30 x 44 cm.
 • Gewicht: 3,7 kg.
 • Inhoud: 8 liter.
 • Maximaal koelvermogen: onbekend.
 • Verwarmbaar: ja.
 • Aansluiting voor in de auto: ja (let op: bevat geen normale stekker voor stopcontact).
 • Energielabel: onbekend.
 • Materiaal: kunststof.

3.3. Tristar – KB-7645 – Hybride koelbox – 41 l

Dit is nou een échte krachtpatser. Met maar liefst 41 liter inhoud en een koelvermogen tot -15 graden, is dit een elektrische koelbox waarmee je zeker weet dat alles goed gekoeld is. Je kunt dus zelfs ook producten vriezen met deze elektrische koelbox.

Deze Tristan elektrische koelbox is niet verwarmbaar maar heeft wel een aansluiting voor in de auto. Verder heeft de koelbox een energielabel A+ wat verder meer dan prima is.

Het grote nadeel van deze krachtpaster is het gewicht. Met 18,5 kilogram is dit absoluut geen lichte koelbox.

Wel heeft de koelbox een mooi en strak design en heeft het stevige handvaten om hem toch efficiënt te verplaatsen.

 • Afmetingen: 58 x 51,5 x 47 cm.
 • Gewicht: 18,5 kg.
 • Inhoud: 41 liter.
 • Maximaal koelvermogen: tot -15 graden.
 • Verwarmbaar: nee.
 • Aansluiting voor in de auto: ja.
 • Energielabel: A+.
 • Materiaal: kunststof.

3.4. Travellife – TL45 – Thermo-elektrische koelbox – 40 l – AC/DC – 12 V/230 V – Blauw

Zoek je een grote elektrische koelbox, maar moet deze niet te veel wegen? Dan kun je beter voor deze koelbox van Travellife gaan. De koelbox heeft een inhoud van 40 liter maar weeg slechts 7,7 kilogram.

De elektrische koelbox heeft een koelvermogen van 20 graden onder de omgevingstemperatuur. Het energielabel is helaas wel beduidend minder; F.

Je neemt de elektrische koelbox in ieder geval makkelijk met je mee, vooral door de handige wieltjes onderop de koelbox en je kunt hem ook makkelijk aansluiten in de auto. Ook kan de koelbox verwarmen wat eventueel handig van pas kan komen.

 • Afmetingen: 57,5 x 41,8 x 40,5 cm.
 • Gewicht: 7,7 kg.
 • Inhoud: 40 liter.
 • Maximaal koelvermogen: 20 graden onder de omgevingstemperatuur.
 • Verwarmbaar: ja.
 • Aansluiting voor in de auto: ja.
 • Energielabel: F.
 • Materiaal: polyetheen.

3.5. MobiCool – T35 – Elektrische koelbox – 35 l – 12/230 V – Blauw

Dit is nog een uitstekende elektrische koelbox van MobiCool. Dit merk weet nog een goede koelbox te produceren met ook een mooie inhoud; 35 liter.

Het maximale koelvermogen is 20 graden onder de omgevingstemperatuur wat meer dan prima is om je drink en eten goed te koelen.

Als we een nadeel mogen noemen, is dat het gewicht van 9,9 kilogram wellicht wat aan de zware kant is in verhouding met de inhoud. Het energielabel van deze elektrische koelbox is A+.

 • Afmetingen: 35 x 44,5 x 54 cm.
 • Gewicht: 9,9 kg.
 • Inhoud: 35 liter.
 • Maximaal koelvermogen: 20 graden onder de omgevingstemperatuur.
 • Verwarmbaar: nee.
 • Aansluiting voor in de auto: ja.
 • Energielabel: A+.
 • Materiaal: polypropyleen.

3.6. Tristar – KB-7526 – Koelbox – 20 l – Grijs

Een fijne elektrische koelbox van Tristar met een inhoud van 20 liter. De koelbox is zeer energiezuinig met een energielabel van A++. Het is gemaakt van stevig kunststof materiaal waardoor de koelbox tegen een stootje kan. De deksel kun je vergrendelen en is geheel afneembaar.

Het nadeel van deze koelbox is het gewicht ten opzichte van de inhoud; de koelbox is ondanks het formaat toch best wel zwaar.

De elektrische koelbox koelt meer dan goed met 18 graden onder de omgevingstemperatuur. Verder heeft de elektrische koelbox een aansluiting voor in de auto, zodat je onderweg je etenswaar en drinken kunt koelen. De snoer berg je makkelijk op zodat je hier verder geen last van hebt.

 • Afmetingen: 35 x 44,5 x 54 cm.
 • Gewicht: 9,9 kg.
 • Inhoud: 20 liter.
 • Maximaal koelvermogen: 18 graden onder de omgevingstemperatuur.
 • Verwarmbaar: ja.
 • Aansluiting voor in de auto: ja.
 • Energielabel: A++.
 • Materiaal: kunststof.

3.7. Clatronic – KB 3713 – Koelbox – 12/220 V – 25 liter

Een flinke inhoud maar toch lichtgewicht; dat is deze elektrische koelbox van Clatronic. Met een koelvermogen van 18 graden onder de omgevingstemperatuur is dit een prima koelbox.

De deksel bevat een speciaal afdichtingsrubber, is afneembaar en de koelbox heeft een prima opklapbare handgreep.

De koelbox is verder heel energiezuinig (A++). Ook heeft de elektrische koelbox een aansluiting vo

 • Afmetingen: 35,5 x 49,5 x 24 cm.
 • Gewicht: 3,4 kg.
 • Inhoud: 25 liter.
 • Maximaal koelvermogen: 18 graden onder de omgevingstemperatuur.
 • Verwarmbaar: nee.
 • Aansluiting voor in de auto: ja.
 • Energielabel: A++.
 • Materiaal: kunststof.

4. Veelgestelde vragen

In bovenstaand artikel heb je de beste elektrische koelboxen gezien. Koelboxen van hoge kwaliteit en die doen wat ze moeten doen; goed koelen. Zijn er nog vragen die je hebt na het lezen van bovenstaande informatie? Kijk dan gerust eens naar onderstaande vragen, wellicht dat je daar een antwoord kunt vinden.

Kan een elektrische koelbox ook verwarmen?

Ondanks de noem "koelbox" kunnen tegenwoordig meerdere koelboxen ook verwarmen. Handig als je drinken en/of etenswaar wilt nemen dat juist warm gehouden moet worden; denk aan koffie, thee of warme gerechten.

Hoeveel kan een elektrische koelbox koelen?

Een elektrische koelbox kan vaak tot 20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen. Is het in de zomer 32 graden buiten en heb je je elektrische koelbox meegenomen? Dan kan de koelbox tot maximaal 12 graden koelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *