Een man rijdt op een fatbike door de natuur.

De 6 beste fatbike sloten in 2024

Ben je op zoek naar een stevig slot om je fatbike veilig te stellen? Met de groeiende populariteit van fatbikes is het belangrijk om te investeren in een goed slot. In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij de aanschaf van een fatbike slot en presenteren we de 6 beste fatbike sloten van 2024. Zo zorg je ervoor dat jouw fatbike alleen van jou blijft. Laten we snel kijken naar de opties die zowel veiligheid als gebruiksgemak bieden.

1. Waarom een fatbike slot kopen?

Een fatbike is een flinke investering en het laatste wat je wilt, is dat deze gestolen wordt. Een speciaal ontworpen fatbike slot biedt meer zekerheid dan een standaard fietsslot, omdat fatbikes door hun dikke banden en robuuste bouw niet altijd in reguliere sloten passen. Bovendien zijn fatbikes door hun unieke uiterlijk en waarde aantrekkelijke doelwitten voor dieven. Een goed slot is daarom essentieel om jouw fiets te beschermen tegen diefstal.

Daarnaast is het zo dat een sterk slot vaak een vereiste is van verzekeringsmaatschappijen. Mocht je fatbike onverhoopt toch gestolen worden, dan kan een gecertificeerd slot het verschil maken bij het al dan niet uitkeren van de verzekering. We leven in een wereld waarin het beter is om voorbereid te zijn op het ergste, en een betrouwbaar fatbike slot kan je die gemoedsrust geven.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een fatbike slot?

Een man inspecteert zijn fatbike.

Bij de aanschaf van een fatbike slot is het cruciaal om op een aantal zaken te letten. Ten eerste, de dikte en het materiaal van het slot. Een dikker en steviger slot is lastiger door te knippen. Kijk ook naar de beveiligingsclassificatie, zoals ART-keurmerken, die aangeven hoe veilig het slot is. Een hogere ART-classificatie betekent een sterker slot.

Daarnaast is de lengte van het slot belangrijk. Zorg ervoor dat je slot lang genoeg is om je fatbike aan een vast object te kunnen bevestigen. Dit maakt het voor dieven moeilijker om je fiets mee te nemen. Verder is gebruiksgemak een factor; een slot dat makkelijk te hanteren is, zorgt ervoor dat je het ook echt gaat gebruiken.

Tot slot, let op extra’s zoals stof- en waterbestendigheid, wat vooral van pas komt als je fiets vaak buiten staat. Ook de mogelijkheid tot het bevestigen van het slot op je fiets kan handig zijn, zodat je het slot niet apart hoeft mee te dragen. Met deze tips in je achterhoofd vind je vast en zeker het beste fatbike slot dat bij jouw behoeften past.

3. De 6 beste fatbike sloten

Als je trots bent op je fatbike, wil je natuurlijk dat deze veilig staat. Een goed slot is essentieel om dieven te ontmoedigen. Maar niet elk slot is geschikt voor de dikke banden van een fatbike. Gelukkig hebben we voor jou een lijst samengesteld met de beste fatbike sloten van 2024. Deze sloten combineren stevigheid met gebruiksgemak en zijn speciaal ontworpen om jouw fiets te beschermen tegen diefstal. Laten we dus snel kijken naar de topkeuzes die ervoor zorgen dat je fatbike daar blijft staan waar jij hem achterlaat.

#1 AXA Loop 110 kettingslot – ART 2 – 110 cm – zwart – fatbike

Het AXA Loop 110 kettingslot is een solide keuze voor fatbike-eigenaren die hun fiets vaak stallen op plekken waar het diefstalrisico hoog is. Het slot beschikt over een ART 2 sterren keurmerk dankzij de gehard stalen schakels van 9,5 mm dik, wat een sterke diefstalbeveiliging biedt en de mogelijkheid om je fiets te verzekeren.

Met een lengte van 110 cm kun je je fatbike gemakkelijk vastzetten aan een vast object. Extra veiligheidskenmerken zijn de anti-boorplaat in de cilinder en een afdekkap die beschermt tegen vocht en vuil. Het slot komt met twee sleutels, en via AXA’s online sleutelservice kun je eventueel extra sleutels bijbestellen. Dit maakt de AXA Loop 110 een betrouwbare keuze voor het veiligstellen van je fatbike.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
ART 2 sterren keurmerk voor hoge veiligheidGeen noemenswaardige nadelen
Lang genoeg om fiets aan object vast te maken
Online sleutelservice voor extra sleutels
Belangrijkste specificaties
Lengte110 cm
Diameter schakels9,5 mm
Beveiligingsniveau15
CilinderAnti-boorplaat en afdekkap
Materiaal hoesPolyester

#2 Oxford ART-4 kettingslot – 1.2m – fatbike – schijfremslot

Het Oxford ART-4 kettingslot is een stevige keuze voor het beveiligen van je fatbike. Dit slot van 1,2 meter, met een dikte van 14 mm voor de pen en 12 mm voor de schakels, is ART 4**** gekeurd, wat inhoudt dat het voldoet aan strenge veiligheidseisen en door veel verzekeraars wordt geaccepteerd. Het slot is niet alleen te gebruiken om je fiets aan een vast object te verankeren, maar kan ook als schijfremslot dienen dankzij de extra lange pen. Bij het slot krijg je drie sleutels en het slotgat is beschermd tegen stof en vuil, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het slot. Ideaal voor het veiligstellen van je fatbike.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
ART 4**** gekeurd, goed voor verzekeringGeen noemenswaardige nadelen
Dubbele functie als ketting- en schijfremslot
Wordt geleverd met drie sleutels
Belangrijkste specificaties
Lengte kettingslot1,2 meter
Dikte pen14 mm
Dikte kettingschakels12 mm
KeurmerkART 4**** gekeurd (MBT4073)
Aantal sleutels3

#3 Hikemeister vouwslot ART 2 – 95 cm – inclusief bevestiging

Het vouwslot van Hikemeister is dé ideale beveiliging voor je fatbike. Met het ART 2 keurmerk, erkend door verzekeraars, biedt het maximale diefstalbescherming. Dankzij een royale lengte van 95 cm past het gemakkelijk om verschillende objecten en is het opgevouwen compact (22,5 cm lang, 5,7 cm dik), handig voor onderweg.

Ondanks het lichte gewicht van 1,5 kg is het slot zeer sterk door het gebruik van gehard staal. Bovendien is het weerbestendig en corrosiewerend, wat de duurzaamheid bevordert. Uitgerust met een anti-boor cilinder en anti-picking protectie biedt dit slot optimale beveiliging. Met twee inbegrepen sleutels voor extra gemak maak je vandaag nog je fiets veiliger met het HikeMeister ART 2 Vouwslot.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
ART 2 keurmerk voor hoge beveiligingGeen noemenswaardige nadelen
Compact en makkelijk mee te nemen
Weerbestendig en corrosiewerend
Belangrijkste specificaties
Lengte95 cm
Opgevouwen afmetingen22,5 x 5,7 cm
Gewicht1,5 kg
MateriaalGehard staal
WeerbestendigheidStof- en waterbestendig, corrosiewerend

#4 Oxford Magnum ART-4 lang beugelslot – met kabel – fatbike slot

Het vierde product in onze lijst is het Oxford Magnum ART-4 lang beugelslot met kabel, speciaal ontworpen voor fatbikes. Dit beugelslot is ijzersterk en heeft een ART 4 keurmerk, wat een hoge mate van beveiliging garandeert. Met een beugeldikte van 16 mm en een dubbel sluitingsmechanisme biedt het slot extra weerstand tegen inbraakpogingen.

De lengte van de binnenkant is 28 cm en de breedte 10,5 cm, waardoor het slot voldoende ruimte biedt voor de dikke banden van een fatbike. Bovendien wordt het geleverd met twee sleutels en een korte kabel, wat het gebruiksgemak verhoogt. Dit slot is ideaal voor het veiligstellen van je fatbike, maar kan ook gebruikt worden voor e-bikes, scooters en motoren.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
ART 4 keurmerk voor hoge beveiligingGeen noemenswaardige nadelen
Dubbel sluitingsmechanisme voor extra veiligheid
Inclusief korte kabel voor veelzijdig gebruik
Belangrijkste specificaties
Lengte binnenkant28 cm
Breedte binnenkant10,5 cm
Beugeldikte16 mm
KeurmerkART 4 (MBT4051)
Aantal sleutels2

#5 Oxford Magnum ART-4 – kort beugelslot 27 cm – fatbike/e-bike slot

Het vijfde product op onze lijst is het Oxford Magnum ART-4 kort beugelslot, met een binnenlengte van 20,5 cm en een breedte van 10,5 cm, waardoor het geschikt is voor de dikke banden van een fatbike. Het is ART 4 gekeurd, wat een hoge mate van diefstalbeveiliging aangeeft. Dit ijzersterke slot is voorzien van een dubbel sluitingsmechanisme en heeft een beugeldikte van 16 mm. Bij het slot krijg je twee sleutels en een universele ophangbeugel, wat het gebruiksgemak verhoogt. Een praktische keuze voor het beveiligen van je fatbike, e-bike, maar ook andere tweewielers.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Hoogwaardige diefstalbeveiliging met ART 4-keurmerkGeen noemenswaardige nadelen
Past goed om dikke banden van fatbike
Sterk dubbel sluitmechanisme en 16 mm dikke beugel voor maximale veiligheid
Belangrijkste specificaties
Type keurmerkART 4 gekeurd (MBT4051)
Lengte binnenkant20,5 cm
Breedte binnenkant10,5 cm
Beugeldikte16 mm
SluitingsmechanismeDubbel

#6 AXA Linq Pro 100 – ART 3 kettingslot – 100 cm – zwart

Het zesde en laatste product in onze lijst van beste fatbike sloten is het AXA Linq Pro 100 kettingslot. Met een lengte van 100 cm en 10 mm dikke gehard stalen schakels biedt dit slot een hoge mate van beveiliging, wat bevestigd wordt door het ART 3 sterren keurmerk. Dit betekent dat je fatbike ook voor verzekeringen goed beveiligd is.

Het slot is voorzien van een anti-boorplaat in de cilinder en wordt geleverd met twee sleutels, met de optie voor meer via AXA’s online sleutelservice. Door de lengte en stevigheid van het slot kan je je fatbike eenvoudig aan een vast object vastmaken, wat de veiligheid ten goede komt.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Gehard stalen schakels voor ultieme veiligheidGeen noemenswaardige nadelen
ART 3 sterren keurmerk maakt verzekering mogelijk
Online sleutelservice voor extra gemak
Belangrijkste specificaties
Lengte100 cm
Diameter schakels10 mm
Beveiligingsniveau18
Materiaal hoesPolyester
Aantal sleutels2

4. Conclusie

Na het doornemen van de verschillende opties voor het beveiligen van je fatbike, is het duidelijk dat er voor iedere situatie een passend slot te vinden is. Of je nu kiest voor een kettingslot met een ART 2 of ART 3 keurmerk of een stevig beugelslot met een ART 4 keurmerk, het belangrijkste is dat je een slot kiest dat past bij jouw behoeften en de waarde van je fiets.

De sloten die we hebben uitgelicht zijn speciaal ontworpen voor fatbikes, met extra dikke schakels en voldoende lengte om je fiets veilig vast te zetten. Gebruiksgemak en extra beveiligingsfuncties, zoals anti-boorplaten en weerbestendigheid, maken deze sloten tot topkeuzes voor het beschermen van je kostbare fatbike. Kies het slot dat jou het meeste vertrouwen geeft en geniet met een gerust hart van je avonturen op de fatbike.

5. Veelgestelde vragen

Heb je nog twijfels of vragen over het kiezen van het beste fatbike slot? Hier vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Hoe bepaal ik welk ART-keurmerk het beste is voor mijn fatbike?

Het ART-keurmerk geeft de sterkte van een slot aan. Hoe hoger het aantal sterren, hoe sterker het slot. Voor een fatbike is een ART-2 keurmerk vaak voldoende voor een goede beveiliging. Als je fatbike erg waardevol is of als je in een gebied met een hoog diefstalrisico woont, kun je beter kiezen voor een ART-3 of ART-4 keurmerk.

Kan ik elk type slot op elke fatbike gebruiken?

Niet elk slot past op elke fatbike vanwege de dikke banden en het stevige frame. Zorg ervoor dat je een slot kiest dat lang en flexibel genoeg is om rond je frame en wiel te passen, en stevig genoeg om de beveiliging te bieden die je nodig hebt.

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijt ben?

Als je een sleutel kwijtraakt, kun je vaak bij de fabrikant een nieuwe sleutel bestellen als je het sleutelnummer hebt. Bewaar daarom altijd het sleutelnummer op een veilige plek. Sommige sloten komen ook met een online sleutelservice waar je extra sleutels kunt bestellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *