Klemmen op batterij van auto.

De 7 beste jumpstarters voor de auto in 2024

Sta je weleens stil met een lege accu? Een jumpstarter voor de auto is dan je redder in nood. Compact, krachtig en makkelijk in gebruik, het is de must-have voor elke autobezitter. In dit artikel ontdek je waar je op moet letten bij de aanschaf en welke modellen momenteel de beste jumpstarters op de markt zijn. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties.

1. Waarom een jumpstarter voor de auto kopen?

Een jumpstarter kan je beste vriend worden op momenten dat je auto het laat afweten. We hebben allemaal weleens haast of een belangrijke afspraak waarbij we geen tijd hebben om op hulp te wachten. Met een jumpstarter in je kofferbak kun je zelf je auto weer snel aan de praat krijgen. Het is een eenmalige investering die je op de lange termijn tijd en stress bespaart.

Daarnaast zijn veel jumpstarters tegenwoordig uitgerust met extra functies zoals een powerbank, een LED-zaklamp of zelfs een bandenpomp. Dat maakt ze multifunctioneel en handig in diverse noodsituaties. Bovendien is het gebruik ervan eenvoudig; je hoeft geen expert te zijn om je auto weer aan de gang te krijgen.

Of je nu een lange reis maakt of gewoon voor de dagelijkse ritjes zorgt, een jumpstarter biedt je de zekerheid dat je niet vast komt te zitten door een lege accu. Het geeft je een gevoel van onafhankelijkheid en controle, waar je ook bent.

2. Waar op letten bij de aanschaf van een jumpstarter voor de auto?

Auto met de motorkap open.

Voordat je een jumpstarter koopt, zijn er een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de piekstroom en startstroom van de jumpstarter. De piekstroom geeft aan hoeveel stroom het apparaat maximaal kan leveren en de startstroom is de stroom die het levert bij het starten van je auto. Zorg ervoor dat deze waarden passen bij het type en de grootte van jouw voertuig.

Check ook de capaciteit van de interne batterij, uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Een hogere capaciteit betekent dat je meer starts kunt maken voordat de jumpstarter zelf opgeladen moet worden. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de extra functies die een jumpstarter biedt. Denk aan een ingebouwde zaklamp, USB-poorten voor het opladen van je apparaten of zelfs een luchtcompressor.

Let op de afmetingen en het gewicht van de jumpstarter. Je wilt immers een model dat makkelijk in je auto past en niet te zwaar is om te dragen. Tot slot is de kwaliteit van de klemmen en kabels van groot belang voor de veiligheid en duurzaamheid. Zorg ervoor dat deze stevig en goed geïsoleerd zijn.

Door deze aspecten in overweging te nemen, vind je de beste jumpstarter die aansluit bij jouw behoeften en kun je met een gerust hart de weg op.

3. De 7 beste jumpstarters voor de auto

Op zoek naar de beste jumpstarter van 2024? Dan zit je hier goed. Een jumpstarter is een onmisbaar stukje gereedschap voor elke autobezitter. Het kan je redding zijn als je accu het onverwachts begeeft. Maar met zoveel opties op de markt, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken.

We hebben het voorwerk al voor je gedaan en een lijst samengesteld van de top 7 jumpstarters voor de auto die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze selectie is gebaseerd op kracht, gebruiksgemak en extra functies die ze bieden. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en de jumpstarter vinden die het beste bij jouw behoeften past.

#1 Strex jumpstarter 12V – 1000A / 18.000 mAh – 4-in-1 – opbergkoffer

De Strex 12V Jumpstarter is een echte alleskunner met een capaciteit van 18.000 mAh en een piekstroom van 1.000A. Deze 4-in-1 starthulp is niet alleen geschikt voor het starten van voertuigen tot 6,5L benzine- of 5L dieselmotoren, maar functioneert ook als powerbank, LED-zaklamp en SOS-noodlamp. Met de meegeleverde accessoires, waaronder verschillende oplaadkabels en een opbergkoffer, ben je op elke situatie voorbereid. De jumpstarter is veilig in gebruik dankzij de multi-safety beveiliging en is handig voor onderweg, met een duurzame zaklamp die tot 48 uur meegaat.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Multifunctioneel: startbooster, powerbank, zaklamp en SOS-noodlampRelatief zwaar met een gewicht van 1094 g
Multi-safety beveiliging voor veilig gebruik
Geschikt voor voertuigen tot 6,5L benzine of 5L diesel
Belangrijkste specificaties
Capaciteit18.000 mAh
Piekstroom1.000 A
Output5 V/2.1 A, 16 V/19 V/3.5 A, 12 V jumpstart
Input15 V/1 A
Productafmetingen160 x 75 x 30 mm

#2 Quipted jumpstarter 7-in-1 – 12V – 1000A – met opbergcase

De Quipted jumpstarter 7-in-1 is een ware krachtpatser die je niet in de steek laat als je accu het begeeft. Deze 12V jumpstarter levert een piekstroom van 1000A, waardoor hij geschikt is voor zowel benzine- als dieselmotoren. De capaciteit van 12.000 mAh zorgt ervoor dat je tot 25 keer kunt starten op één acculading.

Bovendien is deze jumpstarter uitgerust met een powerbank, led zaklamp, SOS-licht en meer. Je kunt zelfs vier apparaten tegelijk opladen, wat hem onmisbaar maakt voor elke weggebruiker. Veiligheid staat voorop met slimme startkabels die beschermen tegen allerlei risico’s. En dat alles netjes verpakt in een handige opbergcase.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Veelzijdige 7-in-1 functionaliteitGeen noemenswaardige nadelen
Krachtige prestaties en snel oplaadbaar
Veilig in gebruik met slimme startkabels
Belangrijkste specificaties
Piekstroom1000A
Batterijcapaciteit12.000 mAh
Oplaadtijd2 uur
Afmetingen183 x 84 x 39 mm
USB-output4 x 5V/2A

#3 JTEX jumpstarter 12V + compressor – 1200A – 5-in-1 – powerbank

De JTEX jumpstarter 12V met compressor is een 5-in-1 apparaat dat je niet wilt missen. Het is een krachtige starthulp met een snelstart stroom van 1.200A, geschikt voor voertuigen tot 6 liter benzine en 3 liter diesel. Met een capaciteit van 14.800 mAh kan het je auto tot 80 keer starten. Het is ook een handige powerbank met Quickcharge QC3.0 voor je mobiele apparaten en heeft een ingebouwde LED zaklamp met SOS-functie voor noodgevallen. De jumpstarter is zelfs bestand tegen vrieskou tot -20°C. Plus, de ingebouwde compressor met automatische stop kan tot 10 bar je banden oppompen, zodat je altijd veilig op weg kunt.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Geschikt voor diverse voertuigenNiet geschikt voor elektrische voertuigen
Krachtige powerbank met Quickcharge
Ingebouwde compressor met automatische stop
Belangrijkste specificaties
Startstroom1.200A
Batterijcapaciteit14.800 mAh
Compressor drukMaximaal 10 bar
Gewicht1.088 gram
Afmetingen15,2 x 13,2 x 5,1 cm

#4 Sanbo jumpstarter – grijs – 600A/16.000mAh – 4-in-1 – oplaadkabel

Het vierde product in onze lijst van top jumpstarters is de Sanbo jumpstarter, een compacte en multifunctionele helper voor noodsituaties. Met een capaciteit van 16.000 mAh en een piekstroom van 600A is deze grijze 4-in-1 jumpstarter krachtig genoeg om de meeste voertuigen te starten. Het is niet alleen een jumpstarter, maar dient ook als powerbank, heeft een ingebouwde LED-zaklamp met SOS-functie en wordt geleverd met een handige 3-in-1 oplaadkabel.

De Sanbo jumpstarter is gebruiksvriendelijk en veilig met functies als overbelasting bescherming en een waterdichte certificering van NEMA IP66. Het apparaat is snel op te laden via USB en gaat automatisch in slaapstand om energie te besparen. Kortom, het is een betrouwbare en veelzijdige jumpstarter voor elke autobezitter.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Compact en krachtig voor noodgevallenGeen noemenswaardige nadelen
Multifunctioneel: jumpstarter, powerbank, zaklamp
Inclusief handige 3-in-1 oplaadkabel
Belangrijkste specificaties
Capaciteit16.000 mAh
Piekstroom600A
Geschikt voor motortypenTot 4.0L Benzine en 2.0L Dieselmotoren
WaterdichtheidNEMA IP66
OplaadtijdBinnen 4 uur

#5 SAPOWER JumpStarter X150 – 12V – 800A – met softcase

Op nummer vijf in de lijst van beste jumpstarters in 2024 staat de SAPOWER JumpStarter X150. Deze 12V jumpstarter met een piekstroom van 800A is geschikt voor benzinevoertuigen tot 3.0L en diesels tot 2.0L. Met een capaciteit van 8.000 mAh kun je tot 20 keer starten voordat hij weer opgeladen moet worden, en dat in slechts 3,5 uur tijd.

De jumpstarter komt met slimme startkabels die onder meer kortsluiting en oververhitting voorkomen, waardoor je veilig de weg op kunt. Bovendien dient het apparaat ook als krachtige powerbank met twee USB-poorten, zodat je onderweg je telefoon of laptop kunt opladen. En met de ingebouwde LED-lamp, inclusief SOS- en stroboscoopfunctie, ben je voorbereid op noodsituaties.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Geschikt voor benzine- en dieselmotorenAdapter voor netspanning niet inbegrepen
Ingebouwde LED-lamp met SOS-functie
Slimme startkabels voor extra veiligheid
Belangrijkste specificaties
Capaciteit8.000 mAh
Piekstroom800A
Geschikt voor motorenMaximaal 3.0L benzine en 2.0L diesel
Oplaadtijd3,5 uur
Gewicht set848 gram

#6 Carpoint jumpstarter 12V/7AH – LED 250A

De Carpoint jumpstarter 12V/7AH met LED 250A is een handige tool voor als je auto niet wil starten. Dit apparaat kan 12V voertuigen starten zonder dat je een ander voertuig of netstroom nodig hebt. Met een starthulp van 250 Ampère krijg je je voertuig snel aan de praat. Het mooie is dat je de jumpstarter zowel op 230V als op 12V kunt opladen met de meegeleverde adapters.

Daarnaast heeft het een handige laadstatus meter, een 12V sigarettenaansteker en een USB aansluiting om apparaten op te laden. En met de ingebouwde LED verlichting heb je altijd licht bij de hand in noodgevallen.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Start voertuigen zonder ander voertuig of netstroomBeperkt tot 12V voertuigen
Ingebouwde LED verlichting voor noodgevallen
USB poort en 12V aansluiting voor opladen apparaten
Belangrijkste specificaties
Starthulp vermogen250 A
Accucapaciteit7 Ah
Oplaadmogelijkheden230 V, 12 V
Laadstatus indicatieKleurcodering
Extra functiesLED verlichting, USB poort, 12V aansluiting

#7 Powerplus POWE80090 jumpstarter – max 17 bar – tot 1600cc

Als laatste topper in onze lijst van beste jumpstarters hebben we de Powerplus POWE80090 jumpstarter. Dit 4-in-1 energiestation is niet alleen handig voor het starten van auto’s en motoren tot 1600cc, maar het biedt ook een 12V voeding voor apparaten zoals je radio, laptop of mobiele telefoon. Daarnaast heeft het een ingebouwde compressor die tot 17 bar levert, ideaal voor het oppompen van banden of sportuitrusting. En met het geïntegreerde 3,6 Watt werklicht ben je ook in het donker goed voorbereid. Met een accucapaciteit van 17 Ah is deze jumpstarter een betrouwbare partner voor onderweg.

Duimpje omhoog icoonVoordelen
Duimpje omlaag icoonNadelen
Multifunctioneel 4-in-1 energiestationBeperkt tot auto’s en motoren tot 1600cc
Ingebouwde compressor tot 17 bar
Handig werklicht voor gebruik in het donker
Belangrijkste specificaties
Accucapaciteit17 Ah
Maximale druk compressor17 bar
Spanningsvoorziening12 V
Werklicht vermogen3,6 Watt
Geschikt voor voertuigenTot 1.600 cc

4. Conclusie

Als je op zoek bent naar een jumpstarter voor de auto, heb je nu een goed beeld van wat er in 2024 op de markt is. Of je nu een compact model nodig hebt voor noodgevallen, zoals de Sanbo jumpstarter, of een krachtigere versie met extra functies, zoals de Strex 12V met 18.000 mAh, er is voor ieder wat wils. De Quipted 7-in-1 en de JTEX met compressor zijn beide sterke opties met veelzijdige toepassingen voor onderweg.

Vergeet niet dat het belangrijk is om een model te kiezen dat past bij de specificaties van je voertuig en je persoonlijke behoeften. Zo ben je altijd voorbereid op een lege accu en kun je met een gerust hart de weg op. Met de informatie uit dit artikel kun je een weloverwogen keuze maken voor de beste jumpstarter die bij jou past.

5. Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over het kiezen van de beste jumpstarter voor je auto? Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij je beslissing.

Hoe lang gaat een jumpstarter voor de auto gemiddeld mee voordat ik hem moet vervangen?

De levensduur van een jumpstarter voor de auto hangt af van verschillende factoren zoals de kwaliteit, hoe vaak je hem gebruikt en hoe goed je hem onderhoudt. Gemiddeld kun je uitgaan van 3 tot 5 jaar bij regelmatig gebruik en goed onderhoud.

Kan ik een jumpstarter gebruiken voor andere voertuigen dan een auto?

Ja, veel jumpstarters zijn ook geschikt voor motoren, boten en soms zelfs voor grotere voertuigen zoals campers, zolang de specificaties van de jumpstarter overeenkomen met de vereisten van het voertuig.

Wat is het verschil tussen piekstroom en startstroom bij een jumpstarter?

Piekstroom is het maximale vermogen dat een jumpstarter kan leveren in een korte piek om de motor te starten. Startstroom is de stroom die de jumpstarter continu kan leveren om de motor draaiende te houden totdat hij zelfstandig loopt.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *