
De 6 beste luchtbedpompen in 2023
Sommige producten maak je leven écht een stuk makkelijker. Eén van die producten is bij uitstek een luchtbedpomp. Iedereen kent het volgende scenario vast wel; veel te lang bezig zijn met het opblazen van een luchtbed. Met een handmatige pomp werk je je flink in het zweet en met de mond opblazen is al helemaal geen goed idee.
Gelukkig zijn er goede en betaalbare oplossingen te verkrijgen waarmee je binnen enkele minuten een luchtbed volledig opblaast. Je bespaart een hoop moeite maar ook een hoop tijd. Een aankoop waar je lang plezier van gaat hebben.
In dit artikel bespreken we de beste luchtbedpompen. We gaan het hebben over de vele voordelen van een luchtbedpomp en waar je zoal op moet letten bij de aanschaf. Omdat er behoorlijk veel aanbod is in dit segment, is het een goed idee om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en opties voordat je op aanschaf overgaat. Op die manier ga je het langst van je luchtbedpomp genieten.
Overzicht beste luchtbedpompen
Dit zijn de beste luchtbedpompen op basis van prijs, kwaliteit, vormgeving en gebruik.


- Waarom een luchtbedpomp kopen?
- Waar op letten bij de aanschaf van een luchtbedpomp?
- De 6 beste luchtbedpompen
- Elektrische pomp voor luchtbed – Luchtbedpomp – AC 220V – 240V – 300 liter/min – Zwembadpomp – Elektrische luchtpomp – Opblaaspomp
- Strex – Elektrische luchtpomp – 250 liter/min – Elektrische luchtpomp – Opblaas pomp – Elektrische pomp voor zwembad – Luchtbedpomp
- Flextail Gear – Luchtbed pomp – Max Pump 2020 – Elektrische luchtpomp – 3600 mAh – Luchtbedpomp – Oplaadbaar – Oranje
- Redcliffs® – Elektrische pomp – Luchtbed/zwembad – Luchtbedpomp – Opblaaspomp – 220 tot 230 volt – 130 W – 300 liter/min
- Flextail Gear – Luchtbed pomp – Tropo – Elektrische luchtpomp luchtbed – Luchtbedpomp op batterijen – Grijs
- Toys&stuff – Elektrische pomp – Opblaaspomp – Luchtpomp voor luchtbed – Luchtpomp
- Veelgestelde vragen
1. Waarom een luchtbedpomp kopen?
In de intro hebben we je al kort verteld waarom een luchtbedpomp een musthave is wanneer je wel eens een luchtbed opblaast. Een luchtbedpomp is absoluut geen overbodige luxe. Vooral als je een behoorlijk groot (bijvoorbeeld tweepersoonsluchtbed) op moet gaan blazen.
Een luchtbedpomp pompt gelijkmatig lucht in bijvoorbeeld jouw luchtbed. Hierdoor wordt je luchtbed binnen enkele minuten volledig opgeblazen. Het voordeel hiervan is, is dat het luchtbed dan ook echt goed opgeblazen is. Zo kom je er niet pas ‘s nachts achter, dat er eigenlijk nog wat meer lucht in had gemoeten. Met een luchtbedpomp ben je verzekerd van een goed opgeblazen luchtbed waar je heerlijk de nacht op kunt doorbrengen.
Wellicht is het opblazen van één luchtbed nog niet eens zo erg. Maar stel je voor dat je meerdere luchtbedden van groot formaat moet opblazen. Een luchtbedpomp is dan jouw redder in nood.
Sommige luchtbedpomp beschikken ook over de functie om je luchtbed volledig leeg te laten lopen (vacumeren). De pomp zuigt de lucht weer uit je luchtbed en zorgt ervoor dat deze zo leeg als mogelijk wordt. Hierdoor kun je het luchtbed weer makkelijk én zeer compact opvouwen. Niets zo vervelend als er namelijk nog wat lucht in het luchtbed blijft hangen en het opvouwen wordt bemoeilijkt. Let wel op, dit is niet een functie die bij alle luchtbedpompen aanwezig is. Mocht je deze functionaliteit handig vinden, kijk dan goed in onderstaand overzicht welke luchtbedpompen hierover beschikken.
2. Waar op letten bij de aanschaf van een luchtbedpomp?
Bij de aanschaf van een luchtbedpompen zijn er een aantal technische aspecten die de moeite waard zijn om even goed te bespreken. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je luchtbedpomp, hebben wij onderstaande lijst samengesteld met de belangrijkste punten van aandacht. Op die manier weet je zeker dat je de beste luchtbedpomp voor jou kunt aanschaffen.
- Afmetingen: als je van plan bent om de luchtbedpomp mee te nemen op reis, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afmetingen van de pomp. Er zijn pompen die behoorlijk klein zijn, waardoor ze ideaal zijn om mee te nemen in bijvoorbeeld je auto of camper. Ook in het vliegtuig zou je bepaalde luchtbedpompen mee kunnen nemen. Het nadeel van een kleine pomp is wel dat het vaak geen krachtige pomp zal zijn. Maar het zal nog altijd een betere oplossing zijn dan met een handmatige pomp aan de haal gaan of met je mond een luchtbed op te blazen.
- Gewicht: net zoals de afmetingen, speelt ook het gewicht een rol bij het meenemen van een luchtbedpomp. Een lichte luchtbedpomp heeft in onze ogen niet direct de meeste prioriteit, maar het kan wel handig zijn als je van plan de pomp veel te moeten verplaatsen. Een hele zwaar luchtbedpomp is dan simpelweg niet handig en onpraktisch. Ook heeft een lichte luchtbedpomp de voorkeur wanneer je deze bijvoorbeeld in je koffer mee wilt nemen in het vliegtuig.
- Energiebron: de energiebron van de beste luchtbedpompen bestaat vaak uit drie opties. Een luchtbedpomp die werkt met een kabel voor in het stopcontact, op basis van een accu of op batterijen. Onze voorkeur gaat uit naar een luchtbedpomp op basis van een accu of batterijen, al is dit enkel aan te bevelen als je de pomp niet langer dan 15 tot 20 minuten verwacht te gebruiken. De accu van een luchtbedpomp raakt snel leeg waardoor het jammer zou zijn als je halverwege het oppompen van je luchtbed, zou moeten stoppen. Doorgaans heb je niet veel langer dan een paar minuten nodig voor een luchtbed, waardoor een draadloze luchtbedpomp vaak een prima optie is. Het voordeel is, is dat je hiermee bijvoorbeeld op de camping het luchtbed kunt opblazen waar je wilt. Verwacht je dat je meestal wel een stopcontact in de buurt hebt, dan is een luchtbedpomp met kabel ook een prima optie. Deze zijn ook vaker wat goedkoper in aanschaf.
- Liters lucht per minuut: hoe krachtig de luchtbedpomp is, is afhankelijk van het aantal liters per minuut dat de luchtbedpomp in je luchtbed kan blazen. Hoe groter dit getal hoe sneller je luchtbed volledig opgepompt is. Of het een belangrijk punt is, dat ligt eraan hoeveel tijd je wilt uittrekken voor het opblazen van een luchtbed. Hoe dan ook, het opblazen van een luchtbed met een luchtbedpomp is al vaak behoorlijk veel sneller dus hoe krachtig de pomp is, zou in principe niet al te veel moeten uitmaken. De meeste luchtbedpompen zijn namelijk al vrij krachtig.
- Opzetstukken: bij sommige luchtbedpompen krijg je een setje aan opzetstukken meegeleverd. Dit kan handig zijn als het ventiel van het luchtbed verschilt, of als je andere spullen met de luchtbedpomp wilt opblazen. Kijk hier dus goed naar of er bij de luchtbedpomp die jij interessant vind, eventueel nog opzetstukken worden bijgeleverd.
- Geluid: de meeste luchtbedpompen maken behoorlijk wat lawaai. Vaak kom je hier niet echt onderuit. Veel stille luchtbedpompen zijn er helaas niet op de markt. Toch kan het een aandachtspunt zijn om in de gaten te houden. Wellicht is de ene pomp net iets rustiger dan de andere.
Zodra je bovenstaande aandachtspunten goed hebt doorgenomen, ben je klaar om de beste luchtbedpomp aan te schaffen. Je weet nu waar een luchtbedpomp aan moet voldoen en welke zaken voor jou belangrijk zijn.
3. De 6 beste luchtbedpompen
Hieronder vind je de beste luchtpompen die op dit moment te verkrijgen zijn. Krachtige pompen die in korte tijd jouw luchtbed met gemak opblazen.
3.1. Elektrische pomp voor luchtbed – Luchtbedpomp – AC 220V – 240V – 300 liter/min – Zwembadpomp – Elektrische luchtpomp – Opblaaspomp
De beste luchtbedpomp is zonder twijfel deze krachtpatser. Met 300 liter lucht per minuut blaas je je luchtbed (of luchtbedden) binnen no-time op. De luchtbedpomp sluit je aan via een kabel in het stopcontact.
Het opblazen van een luchtbed gaat net zo makkelijk als het leeglaten ervan. Met de vacuumstand laat je je luchtbed namelijk ook weer gemakkelijk leeg. Het apparaat is niet groot en weegt slechts 500 gram.
Bij de luchtbedpomp krijg je 3 handige opzetstukken meegeleverd. Handig om niet alleen je luchtbed maar ook bijvoorbeeld je opblaasbare zwembad en/of bootje op te blazen.
- Afmetingen: 11 x 10 cm.
- Gewicht: 500 g.
- Energiebron: kabel.
- Liters per minuut: 300.
- Opzetstukken: 3.
- Vacumeren: ja.
3.2. Strex – Elektrische luchtpomp – 250 liter/min – Elektrische luchtpomp – Opblaas pomp – Elektrische pomp voor zwembad – Luchtbedpomp
Iets minder krachtig, maar doet zeker niet onder aan nummer één; de luchtbedpomp van Strex. Met 250 liter per minuut blaas je ook razendsnel je luchtbed op. Qua gewicht is deze pomp dan ook iets lichter.
Drie handige opzetstukken krijg je meegeleverd en de luchtbedpomp is te gebruiken via de kabel die je in het stopcontact moet steken. Met de vacuumstand laat je je luchtbed ook weer gemakkelijk leeg.
Bespaar een hoop tijd en moeite met deze kwalitatieve luchtbedpomp.
- Afmetingen: 11 x 10,5 cm.
- Gewicht: 375 g.
- Energiebron: kabel.
- Liters per minuut: 250.
- Opzetstukken: 3.
- Vacumeren: ja.
3.3. Flextail Gear – Luchtbed pomp – Max Pump 2020 – Elektrische luchtpomp – 3600 mAh – Luchtbedpomp – Oplaadbaar – Oranje

Zoek je een een hele kleine en compacte luchtbedpomp? Dan is deze wellicht iets voor jou. De pomp is namelijk écht heel klein en weegt slechts 150 gram. De luchtbedpomp werkt op basis van een accu die je gemakkelijk kunt opladen met de meegeleverde micro USB-kabel.
Ondanks het kleine formaat is de pomp wel heel krachtig. Je blaast er 300 liters lucht mee per minuut waardoor je luchtbed zo opgeblazen is. Ook beschikt de luchtbedpomp over een vacuumstand waardoor je het luchtbed ook weer netjes leeglaat.
Bij deze luchtbedpomp krijg je 4 opzetstukken meegeleverd en een handige meeneem tas.
- Afmetingen: 5,8 x 5,4 cm.
- Gewicht: 150 g.
- Energiebron: accu.
- Liters per minuut: 300.
- Opzetstukken: 4.
- Vacumeren: ja.
3.4. Redcliffs® – Elektrische pomp – Luchtbed/zwembad – Luchtbedpomp – Opblaaspomp – 220 tot 230 volt – 130 W – 300 liter/min
Een goedkope maar goede luchtbedpomp is deze pomp van Redcliffs. De luchtbedpomp is compact, weegt 510 gram en kun je aansluiten in het stopcontact. De pomp blaast 300 liters per minuut waarmee je je luchtbed en eventueel andere spullen snel opblaast.
Ook bij deze luchtbedpomp worden de nodige opzetstukken meegeleverd. Met de vacuumstand laat je je luchtbed goed leeg, waardoor je deze gemakkelijk weer kunt opvouwen en opbergen.
- Afmetingen: 12 x 10 cm.
- Gewicht: 510 g.
- Energiebron: kabel.
- Liters per minuut: 300.
- Opzetstukken: 3.
- Vacumeren: ja.
3.5. Flextail Gear – Luchtbed pomp – Tropo – Elektrische luchtpomp luchtbed – Luchtbedpomp op batterijen – Grijs
Nog een draadloze luchtbedpomp is deze pomp van Flextail Gear. In tegenstelling tot de andere draadloze luchtbedpomp van Flextail Gear in dit artikel, werkt deze luchtbedpomp op basis van batterijen.
Een eventueel nadeel is dat deze luchtbedpomp wat groter is dan de andere beste luchtbedpompen. Als je voor een compacte luchtbedpomp wilt gaan, dan raden wij aan één van de andere pompen te kiezen.
Verder heeft de pomp een prima vermogen van 300 liter lucht per minuut en kan de luchtbedpomp ook vacumeren.
- Afmetingen: 13,5 x 9,5 x 6 cm.
- Gewicht: 176 g.
- Energiebron: batterijen.
- Liters per minuut: 300.
- Opzetstukken: onbekend.
- Vacumeren: ja.
3.6. Toys&stuff – Elektrische pomp – Opblaaspomp – Luchtpomp voor luchtbed – Luchtpomp

Een goede luchtbedpomp hoeft zeker niet altijd duur te zijn. Deze budget luchtbedpomp behoort ook tot de beste luchtbedpompen. Met het compacte formaat, lage gewicht van 500 gram en prima vermogen van 240 liter lucht per minuut is deze pomp ook een prima aanschaf.
Met deze luchtbedpomp kun je ook gemakkelijk je luchtbed vacumeren. Handig zodat je deze luchtvrij en gemakkelijk weer kunt opvouwen.
Tenslotte krijg je 3 handige opzetstukken meegeleverd.
- Afmetingen: 12 x 10 cm.
- Gewicht: 500 g.
- Energiebron: kabel.
- Liters per minuut: 240.
- Opzetstukken: 3.
- Vacumeren: ja.
4. Veelgestelde vragen
In dit artikel heb je hopelijk de beste luchtbedpomp voor jouw wensen en behoeften kunnen vinden. Is het misschien nog niet gelukt of zijn er vragen die je hebt? Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet en beantwoord. Wellicht dat je daar je antwoord kunt vinden.
Jazeker! Je kunt er van alles mee opblazen. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbaar zwembad, bootje of strandbal. Je blaast het allemaal binnen no-time op.
Als je de luchtbedpomp meer dan 15 minuten hebt gebruikt, kun je het beste de pomp even laten afkoelen. Zeker als deze warm aanvoelt. Laat de luchtbedpomp minimaal 10 minuten even staan. Daarna kun je weer gerust aan de slag.
Yes! Er zijn diverse modellen waarbij de luchtbedpomp werkt op basis van een accu of op batterijen. Op deze manier is de luchtbedpomp ook te gebruiken op plekken waar je geen stopcontact in de buurt hebt. Handig voor bijvoorbeeld op de camping.
Reacties