packing cubes

De 7 beste packing cubes in 2023

Houd jij van organisatie, rust en overzicht? Dan zijn packing cubes een onmisbaar product voor jou. Met packing cubes zorg jij ervoor dat jouw bagage georganiseerd is en jij zonder zorgen je spullen mee kunt nemen op reis. Ook eenmaal op bestemming haal je moeiteloos je spullen uit je bagage omdat je immers precies weet waar je het hebt opgeborgen.

In dit artikel gaan we alleen de beste packing cubes bespreken. Maar voordat we hiermee beginnen willen we je graag vertellen over de vele voordelen van packing cubes en waar je zoal op moet letten bij de aanschaf. We hopen je namelijk wat wijzer te maken in de wereld van packing cubes waardoor je er heel lang plezier van zult hebben. Lees gerust mee.

1. Waarom packing cubes kopen?

Zoals je in de intro hebt kunnen lezen zijn packing cubes een product waarmee je organisatie kan aanbrengen in je bagage. Waarom je dat zou moeten doen? Je kent het wel; je pakt je spullen netjes in en eenmaal op bestemming is het één grote bende. Je bagage wordt misschien wel door meer dan tien verschillende mensen aangeraakt, opgetild en omgedraaid. Als je je spullen vervolgens niet goed hebt opgeborgen, dan blijft er niet veel meer over van de moeite die je hebt gedaan bij het inpakken. Zeer zonde, denk bijvoorbeeld eens aan je kleding waar nu veel kreukels en vouwen inzitten. Packing cubes zorgen ervoor dat de organisatie in je bagage behouden wordt en dat je kleding kreukvrij blijft.

Maar dat is slechts één voordeel van packing cubes. Naast dat je spullen niet zomaar meer door elkaar gaan, beleef je ook veel meer rust en overzicht. Je weet namelijk veel sneller je spullen te vinden. De packing cubes zorgen immers voor structuur waardoor je efficient spullen kunt zoeken in je bagage.

Ook zorgen packing cubes voor een laag extra veiligheid. Spullen die kwetsbaar zijn doe je goed aan om in een packing cube in te pakken. Bij het verplaatsen van je koffer hoef je je hierdoor geen zorgen te maken dat er iets kapot gaat.

Tenslotte bespaar je met packing cubes ook nog eens veel ruimte. Je kunt namelijk tot wel meer dan 25% meer ruimte overhouden als je goed gebruik maakt van packing cubes. Dat is nog eens mooi meegenomen.

kleding in een packing cube

2. Waar op letten bij de aanschaf van packing cubes?

Bij de aanschaf van packing cubes zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Om deze zaken inzichtelijk te maken hebben we hieronder een lijst samengesteld. In deze lijst vind je de belangrijkste punten om op te letten wanneer je packing cubes wilt gaan aanschaffen. Op die manier weet je zeker dat je alleen de beste packing cubes gaat aanschaffen.

 • Aantal packing cubes: het aantal packing cubes is een belangrijk gegeven om te weten hoeveel flexibiliteit hebt in het inrichten van je bagage. Over hoe meer packing cubes je beschikt des te meer vrijheid je hebt om de indeling te bepalen en je spullen te organiseren.
 • Formaten: naast het aantal packing cubes zijn ook de formaten belangrijk. Zijn er voldoende grote compartimenten aanwezig zodat je daar je kleding in kunt bewaren? Maar zijn er ook voldoende kleine compartimenten aanwezig voor bijvoorbeeld je toiletspellen en sieraden? Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen en probeer hier ook bewust over na te denken. Het zou jammer zijn als je er pas bij het inpakken van je bagage achterkomt dat de formaten eigenlijk niet handig in gebruik zijn.
 • Waterdicht: een groot pluspunt is als de packing cubes waterdicht zijn. Vervoer je namelijk vloeistoffen mee in je bagage? Dan zorgen waterdichte packing cubes ervoor dat er ongelukken voorkomen worden. Mocht er onverhoopt een vloeistof opengaan, dan blijven je spullen gewoon droog.
 • Materiaal: het materiaal speelt een rol in de waterdichtheid, maar ook in de stevigheid van de packing cubes. Als je kiest voor stevige packing cubes dan blijft je kleding beter kreukvrij. De meeste packing cubes zijn gemaakt van nylon. Een zeer krachtig en stevig materiaal. Hier zit je eigenlijk altijd wel goed mee.

Heb je alle belangrijke punten goed doorgenomen? Dan ben je klaar om de beste packing cubes aan te schaffen.

3. De 7 beste packing cubes

In het overzicht hieronder lichten we de meest kwalitatieve packing cubes uit met bijbehorende specificaties. Zo hopen we het voor jou makkelijk te maken om de beste packing cubes te vinden.

3.1. VOLCAN – Packing cubes – Set 4-delig – Koffer organizers voor een nette koffer – Luxe inpaktasjes – Inpak kubussen – Backpack & handbagage – Aqua blauw

De beste packing cubes? Dat zijn deze van het merk VOLCAN. Met vier formaten van S t/m XL heb je meer dan genoeg flexibiliteit en vrijheid om je bagage overzichtelijk en efficient in te pakken.

De packing cubes zijn zeer stevig doordat ze zijn gemaakt van nylon. Ook zijn ze waterdicht waardoor ongelukken met vloeistoffen voorkomen kunnen worden. Verder wegen de packing cubes vrij weinig waardoor je weinig extra gewicht meeneemt.

Bespaar een hoop tijd en moeite door in te pakken met deze robuuste packing cubes van VOLCAN.

 • Aantal packing cubes: 4.
 • Formaten: XL (45 x 33 x 10 cm), L (35 x 33 x 10 cm), M (35 x 25 x 10 cm) en S (28 x 17 x 10cm).
 • Gewicht: 509 g.
 • Waterdicht: ja.
 • Materiaal: nylon.

3.2. Sunflake – Packing cubes set (3x) – Koffer organiser – Zwart

Ook Sunflake weet uitstekende packing cubes op de markt te brengen. Met drie verschillende formaten weet jij je spullen overzichtelijk in te pakken. De packing cubes zijn gemaakt van nylon, zeer robuust materiaal. Ook deze packing cubes zijn een prima aanschaf als je je bagage zorgvuldig wilt inpakken.

 • Aantal packing cubes: 3.
 • Formaten: groot (45 x 32 x 8 cm), middel (35 x 26 x 7 cm) en klein (27 x 18 x 6.5 cm).
 • Gewicht: 350 g.
 • Waterdicht: onbekend.
 • Materiaal: nylon.

3.3. Adge – Packing cubes set (3x) – Koffer organiser voor backpack & koffer – Travel – Blauw

Wil je je kleding kreukvrij meenemen op reis? Dan zijn deze packing cubes van Adge ook een prima keuze. Door de drie verschillende formaten pak je moeiteloos je spullen netjes in. De packing cubes zijn gemaakt van sterk polyester en zijn verder ook waterdicht.

 • Aantal packing cubes: 3.
 • Formaten: groot (45 x 32 x 8 cm), middel (35 x 26 x 7 cm) en klein (27 x 18 x 6.5 cm).
 • Gewicht: 450 g.
 • Waterdicht: ja.
 • Materiaal: polyester.

3.4. TRVLMORE – Packing cubes set – Koffer organizer – Bagage inpak kubussen – Pack compression cubes – Travel bag ordening – Reis accessoires – Tas opbergzakken – 3 stuks – Donkerblauw

Je spullen inpakken was nog nooit zo makkelijk met de packing cubes van TRVLMORE. Ook deze packing cubes komen in drie verschillende formaten (klein, medium en groot). Je pakt de packing cubes gemakkelijk in en je zorgt direct voor een overzichtelijke bagage. Op bestemming weet je direct de juiste spullen te vinden.

 • Aantal packing cubes: 3.
 • Formaten: groot (43,2 x 11,4 x 31,8 cm), medium (38,1 x 10,2 x 26,7 cm) en klein (33 x 7,62 x 22,9 cm).
 • Gewicht: 400 g.
 • Waterdicht: ja.
 • Materiaal: polyester.

3.5. SUITSUIT – Fabulous Fifties – Luminous mint – Packing cube set (S-M-L)

Ga je liever voor stijlvolle packing cubes? Dan zijn deze packing cubes van SUITSUIT iets voor jou. Het design is zeer strak waardoor je bagage inpakken een feestje wordt. Verder zijn de packing cubes van sterk polyester waardoor je spullen goed opgeborgen worden.

 • Aantal packing cubes: 3.
 • Formaten: onbekend.
 • Gewicht: 817 g.
 • Waterdicht: onbekend.
 • Materiaal: polyester.

3.6. BAGSMART – Packing cubes set – 6-delige koffer organizer voor 24″ koffer – Zwart/grijs

Als je zoekt naar veel flexibiliteit, dan is deze set van zes robuuste packing cubes iets voor jou. Je kunt je spullen perfect ordenen en ook weer moeiteloos terugvinden eenmaal op bestemming. De packing cubes zijn waterdicht en gemaakt van sterk nylon.

 • Aantal packing cubes: 6.
 • Formaten: onbekend.
 • Gewicht: 569 g.
 • Waterdicht: ja.
 • Materiaal: nylon.

3.7. Dream Travel – Packing Cubes – Set 7 stuks – Grijs – Koffer organizer set – Backpack

Voor de ultieme inpakker zijn er nog de packing cubes van Dream Travel. Met maar liefst zeven verschillende packing cubes beschik je over heel erg veel flexibiliteit waardoor je bagage enorm overzichtelijk wordt én blijft. Er zit zelfs een speciaal formaat bij voor je schoenen.

Verder bevatten de packing cubes handige draaghendels zodat je ze makkelijk kunt optillen en verplaatsen.

 • Aantal packing cubes: 7.
 • Formaten: groot (45 x 29,5 x 10 cm), groot (35 x 26 x 9,5 cm), middelgroot (26 x 20,7 x 10,3 cm), middelgroot (21 x 30 x 12 cm), klein (25,4 x 14,5 x 10 cm), klein (26,5 x 34,5 cm) en klein (25,4 x 20,3 cm).
 • Gewicht: 478 gram.
 • Waterdicht: onbekend.
 • Materiaal: polyester.

4. Veelgestelde vragen

Als het goed is weet je na het lezen van dit artikel welke packing cubes de beste voor jou zijn. Indien er toch nog vragen zijn, bekijk dan gerust eens onderstaand overzicht. Hierin we hebben de meestgestelde vragen verzameld met bijbehorende antwoorden.

Passen packing cubes in iedere koffer of tas?

Omdat packing cubes uit verschillende maten bestaan, is er altijd een mogelijkheid om de packing cubes in jouw koffer of tas te krijgen. Wel kan het zo zijn dat bepaalde packing cubes sets zijn gemaakt voor een bepaald type of formaat bagage. Dit betekent dat de packing cubes precies passen waardoor de ruimte optimaal benut wordt. Het kan dus zijn dat als je een dergelijke set koopt en niet over het bijbehorende formaat bagage beschikt, dat je de ruimte niet optimaal kunt benutten. Dat hoeft geen ramp te zijn maar dit is wel iets waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een set packing cubes.

Hoeveel packing cubes heb ik nodig?

Het aantal packing cubes dat je nodig hebt is volledig afhankelijk van het formaat bagage waarover je beschikt. Meet de inhoud van je bagage op en ga aan de hand hiervan op zoek naar een set packing cubes die hier in zouden kunnen passen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *