reiskussen

De 7 beste reiskussens in 2023

Heb jij al een reiskussen? De kans is aanwezig dat je op zoek bent naar een nieuwe óf dat je juist nog nooit een reiskussen hebt gehad. Als het laatste het geval is, dan weet je nog niet wat je mist. Zeker als je lange reizen maakt, in de auto of per vliegtuig, is een reiskussen essentieel.

Voor veel mensen is voldoende rust en/of slaap tijdens het reizen al een hekelpunt. Niet iedereen slaapt even makkelijk op vreemde locaties. Met een reiskussen zorg je ervoor dat je toch aan je welverdiende rust toekomt. Tegenwoordig zijn reiskussens van hoogwaardig materiaal vervaardigd en wil je na het rusten op een dergelijk kussen nooit meer anders.

In dit artikel bespreken we enkel de beste reiskussens. Investeren in je rust is in onze ogen een must. We leggen je graag uit waarom een reiskussen zo belangrijk is en waar je zoal op moet letten tijdens de aanschaf.

1. Waarom een reiskussen kopen?

Als je hebt besloten om een reiskussen aan te schaffen, dan ben je waarschijnlijk al bekend met de vele voordelen. Ben je nog niet zeker of een reiskussen iets voor jou is? Laat ons dan het een en ander op een rij zetten.

Een reiskussen is ongelooflijk belangrijk tijdens langdurige reizen. Ben je meer dan 12 uur onderweg? Dan is een reiskussen essentieel. De meeste reiskussens zijn tegenwoordig ergonomisch, wat inhoudt dat je in de juiste houding je rust kunt pakken. Dit is van groot belang omdat rechtop slapen enorm slecht kan zijn voor je nek en/of rug. Je hoofd gaat hangen, soms tot op je schouder en wanneer je wakker wordt heb je vrijwel altijd een behoorlijk stijve nek. Met een ergonomisch kussen laat je je hoofd lekker rusten op het zachte kussen en wordt je weer fit wakker.

Veel reiskussens bevatten tegenwoordig ook handige snufjes. Zo zijn er reiskussens die bevatten over zogenoemde “cool gel” waardoor je lichaamstemperatuur goed geregeld wordt. Ook wordt veelal traagschuim gebruikt om het kussen te vormen naar jouw lichaam.

Al met al is een reiskussen een product dat je reis een heel stuk aangenamer maakt. Je reis vliegt voorbij en je komt uitgerust en zonder nekpijn aan op je bestemming.

uitleg over de eigenschappen van een reiskussen

2. Waar op letten bij de aanschaf van een reiskussen?

Als je een reiskussen gaat aanschaffen, zijn er een hoop dingen waar je op kunt letten. Er zijn tegenwoordig veel verschillende reiskussens te verkrijgen, maar niet alle reiskussens zijn even goed. Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen om op te letten. Op die manier kun je gemakkelijk het beste reiskussen voor jou ertussenuit halen.

 • Ligcomfort: het ligcomfort is bij uitstek het belangrijkste aspect waar je op moet letten. Dit bepaalt of een reiskussen een geweldige aanschaf is of een flop. Hoe kun je weten of een reiskussen een goed ligcomfort heeft? Dat is lastig als je online gaat bestellen. Toch zijn er een aantal kenmerken die je op de goede weg kunnen helpen. Zo kun je denken aan het materiaal waarvan het reiskussen is gemaakt. Ligt het kussen zacht en voelt het materiaal niet te warm of juist te koud aan? Maar ook de vorm van het kussen kan grote invloed hebben op het ligcomfort. Doorgaans zijn de beste reiskussens gemaakt van traagschuim en is de buitenkant afgewerkt met een zachte stof. Qua vorm hebben de meeste reiskussens een U-vorm om je aan alle kanten van steun te voorzien.
 • Gewicht: het gewicht is handig om te weten omdat je het reiskussen mee op reis gaat nemen. Gelukkig wegen de meeste kussens vrijwel niks, maar toch is het handig om hier even naar te kijken, voordat je een veel te zwaar kussen koopt wat onhandig en niet praktisch is voor op reis.
 • Opvouwbaar: sommige kussens kun je opvouwen. Dit zijn vaak kussens die opblaasbaar zijn. Helaas hebben deze reiskussens niet altijd het beste ligcomfort (vergeleken met een reiskussen met traagschuim), maar geven ze toch de nodige ondersteuning. Een dergelijk reiskussen is dan vaak handig als je niet veel ruimte meer hebt om een dergelijk kussen mee te nemen, of als je niet continue je reiskussen onder je arm wilt meenemen. Een opvouwbaar reiskussen vouw je gemakkelijk op en stop je zo weg in je tas. Het opblazen van een opvouwbaar reiskussen valt trouwens ook reuze mee, sommige kussens zijn met 5 ademhalingen al volledig opgeblazen. In 2 seconden laat je ze weer leeg.
 • Sluiting: sommige reiskussens kun je sluiten. Dit houdt in dat je het reiskussen goed om je nek kunt bevestigen of juist aan je tas als je hem even niet gebruikt. Geen super belangrijk punt, maar het kan toch wel handig/praktisch zijn.

Zodra je bovenstaande punten tot je hebt genomen, is het tijd om het beste reiskussen uit te gaan zoeken. Met bovenstaande punten weet je in ieder geval zeker dat je het juiste reiskussen voor jou gaat vinden. Je weet nu immers waar het beste reiskussen aan moet voldoen en welke andere zaken voor jou van belang zijn, zoals bijvoorbeeld het kunnen opvouwen of juist een lichtgewicht.

3. De 7 beste reiskussens

In het onderstaande overzicht ga je de beste reiskussens vinden. Reiskussens van zeer goede kwaliteit, fijn in gebruik en die er ook nog eens mooi uitzien.

3.1. TRVLMORE – Memory Foam – Reiskussen – Met coolgel en bamboo – Traagschuim – Nekkussen – Comfort – Neksteun voor reis – Vliegtuig of auto – U-vorm – Zwart

Zonder twijfel is dit ons nummer één reiskussen. Het reiskussen is ergonomisch waardoor je de perfecte houding aanhoudt en geen last van je nek krijgt. Het kussen is verder voorzien van de unieke “cool gel”-technologie waardoor je lichaamstemperatuur goed gereguleerd wordt. Hierdoor heb je het nooit meer te warm of te koud. Je reis wordt hierdoor lekker comfortabel en voor je het weet bevind je je al op je bestemming.

Het reiskussen ligt heerlijk doordat het gemaakt is van traagschuim. Je zakt er lekker in weg en je kunt het reiskussen indien gewenst nog even vastklikken om je nek. Ook is de hoes van het kussen afneembaar waardoor je deze ook makkel kunt wassen.

Als je voor een comfortabel reiskussen wilt gaan, dan is dit het kussen voor jou.

 • Afmetingen: 27 x 43 x 9 cm.
 • Gewicht: 467 g.
 • Traagschuim: ja.
 • Opvouwbaar: nee.
 • Vorm: U-vorm.
 • Sluiting: ja.
 • Materiaal: polyester.

3.2. Oggle – Anti-nekpijn kussen – Reiskussen – Verlicht nek en schouderpijn – Neksteun – Nekstretcher – Zacht fleece – Luxe – Ergonomisch – Inclusief stretchoefeningen

Kies je liever voor een reiskussen dat je kunt opvouwen en snel kunt opbergen? Dan is dit reiskussen van Oggle wellicht interessant. Met de bevestigde luchtpomp kun je het kussen gemakkelijk opblazen en als je het kussen niet meer gebruikt laat je hem ook weer vlot leeg. Je vouwt hem vervolgens op en je kunt het reiskussen makkelijk opbergen.

Wellicht ook handig; je krijgt bij dit reiskussen verschillende stretchoefeningen waardoor je je de spanning in je nek en schouders kunt verlichten.

 • Afmetingen: 28 x 23 x 19 cm.
 • Gewicht: 210 g.
 • Traagschuim: nee.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Vorm: U-vorm.
 • Sluiting: ja.
 • Materiaal: onbekend.

3.3. Opblaasbare reiskussen – Travel pillow – Nekkussen – Luxe – Multifunctioneel kussen voor onderweg – Compact & comfortabel – Reizen – Vliegen – Backpakken – Hoofdkussen

Misschien ziet dit kussen er een beetje gek en groot uit, maar het is een uiterst ideaal kussen om goed tot rust te kunnen komen. Door de twee handvatten kun je heerlijk in het kussen gaan liggen, alsof je thuis in bed ligt. Het voordeel hiervan ook, is dat je door deze twee handvaten je telefoon goed kunt beschermen terwijl je even een rustmoment pakt.

Ondanks dat het reiskussen best groot is, neemt het vrij weinig plek in bezet als je de lucht eruit laat. Je neemt het kussen dus gemakkelijk mee en je blaast het reiskussen ook weer binnen 5 ademhalingen weer op.

 • Afmetingen: 55 x 30 x 55 cm.
 • Gewicht: 333 g.
 • Traagschuim: nee.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Vorm: onbekend.
 • Sluiting: n.v.t.
 • Materiaal: polypropyleen.

3.4. Cabeau – Evolution pillow – Black

Dit reiskussen van Cabeau is écht een premium reiskussen. Vergeleken met andere reiskussen valt direct op dat dit reiskussen hoge opstaande raden heeft waardoor het hoofd beter ondersteund wordt.

Ook bevat dit reiskussen traagschuim waardoor je heerlijk wegzakt en je welverdiende rust kunt pakken. Uniek is dat het kussen opvouwbaar is en makkelijk opgeborgen kan worden in het meegeleverd hoesje. Vaak is dit bij traagschuim reiskussens niet mogelijk.

Verder kun je het reiskussen afsluiten om je nek of bevestig je hem aan je tas als je het kussen even niet gebruikt.

 • Afmetingen: 24 x 25,4 x 12,7 cm.
 • Gewicht: 367 g.
 • Traagschuim: ja.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Vorm: U-vorm.
 • Sluiting: ja.
 • Materiaal: polyester.

3.5. Cabeau – Nekkussen – Evolution S3 – Rood

Net zoals het bovenstaande reiskussen van Cabeau bevat dit reiskussen hoge opstaande randen voor extra comfort. Het traagschuim zorgt ervoor dat je heerlijk zacht ligt.

Wat dit reiskussen uniek maakt, is dat het beschikt over het zogenoemde “seat strap”-systeem. Hierdoor bevestig je het reiskussen gemakkelijk aan je vliegtuigstoel zodat je nog lekkerder kunt rusten en/of slapen.

Verder heeft het reiskussen een handig ritsvakje en is de stof sneldrogend. Ook dit reiskussen vouw je gemakkelijk op en berg je op in het meegeleverde hoesje.

 • Afmetingen: 25,4 x 24,1 x 14 cm.
 • Gewicht: 312 g.
 • Traagschuim: ja.
 • Opvouwbaar: ja.
 • Vorm: U-vorm.
 • Sluiting: ja.
 • Materiaal: polyester.

3.6. Sinotive Travel Products – HoodiePillow nekkussen – Opblaasbaar – Blauw

Een vreemde eend in de bijt is dit reiskussen van Sinotive Travel Products. Het is een reiskussen en capuchon in één. Het reiskussen is opblaasbaar en doe je net zoals alle andere kussen om je nek. Vervolgens kun je de capuchon opzetten en lekker wegzakken in je reiskussen. Je zondert je even lekker af in je eigen wereld.

Het reiskussen is gemaakt van katoen, waardoor het net aanvoelt als een kledingstuk; vertrouwd en erg zacht.

 • Afmetingen: 17,8 x 14 x 6,5 cm.
 • Gewicht: 300 g.
 • Traagschuim: nee.
 • Opvouwbaar: nee.
 • Vorm: capuchon.
 • Sluiting: nee.
 • Materiaal: katoen.

3.7. Cabin Max – Memory Foam – Reiskussen – Traagschuim nekkussen – Comfort reiskussentje – Travel pillow – Neksteun voor reis, vliegtuig of auto – U-vorm – Grijs

Als laatste verdient dit reiskussen ook nog een plek in dit artikel. Naast dat het design van het kussen zeer strak is, is het ook een zeer comfortabel reiskussen. Het reiskussen is gemaakt van zacht traagschuim en bevat een sluiting om het reiskussen om je nek te bevestigen.

De hoes is afneembaar, waardoor je deze naderhand goed kunt wassen. Wel zo fijn om op een schoon reiskussen te rusten.

 • Afmetingen: 25 x 28 x 13 cm.
 • Gewicht: 522 g.
 • Traagschuim: ja.
 • Opvouwbaar: nee.
 • Vorm: U-vorm.
 • Sluiting: ja.
 • Materiaal: polyester.

4. Veelgestelde vragen

We hopen dat je een reiskussen hebt kunnen vinden die bij jouw wensen past. Zijn er toch nog vragen m.b.t. het zoeken van het beste reiskussen? Bekijk dan eens onderstaande veelgestelde vragen. Daar proberen we vragen te beantwoorden die vaker voorkomen, zodat je snel een antwoord kunt vinden.

Wat is een ergonomisch reiskussen?

Een ergonomisch reiskussen zorgt ervoor dat je de juiste houding aanhoudt. Dit voorkomt nek- en/of rugklachten. Wij raden een ergonomisch reiskussen dan ook zeker aan.

Wat is memory foam?

Memory foam is hetzelfde als traagschuim. Wanneer je een reiskussen met traagschuim gebruikt, keert de oorspronkelijke vorm altijd terug. Je ziet bijvoorbeeld nooit een hoofdafdruk in het kussen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *