Home Reisforum Oproepen Reisgenoot voor meerder vakantie’s Antwoord op: Reisgenoot voor meerder vakantie’s

 • judith

  Lid
  11 februari 2022 om 16:31

  Ik zag dat je benieuwd was naar mijn Malediven reis… Ik ben hier in 2019 geweest (toen er nog geen beperkingen waren vanwege Corona) met mijn partner, het was een combinatiereis Sri Lanka en Malediven. Ik heb al veel reizen gemaakt waarbij ik tickets en accommodaties apart heb geboekt. Malediven is natuurlijk erg duur, daarom een combinatie gedaan van 2 nachten een local island (Summer Shade Maldives in Dharavandoo) van waaruit we de Manta tour hebben gedaan en 3 nachten een resort (Rheeti beach resort). Vanaf Dharavandoo zijn we met een speedboot naar het resort gegaan en later vanaf het resort met een watervliegtuigje (super om die eilanden te zien met het blauwe water er omheen vanuit de lucht). Bij het resort natuurlijk spierwitte stranden, als op de plaatjes… prachtig snorkelen, ‘ s avonds op het resort uit eten… Verder is er echt weinig te doen dus bij een resort dus max. een week is wel voldoende. Wij waren er totaal 6 nachten (incl. aankomst op het hoofdeiland waar we 1 nacht hebben gezeten omdat je niet direct door kon met het vliegtuig naar Dharavandoo).

  Ik heb al veel mooie reizen gemaakt; Zuid Afrika, Tanzania, Namibië, Amerika, Maleisië/Borneo, Sumatra, Thailand enz. en ook 9 daagse vakanties naar een mooi resort zoals Jamaica, Dominicaanse Republiek, Mexico en Curacao en daarnaast diverse vakanties in Europa. Heel jammer dat er nu zoveel landen een oranje reisadvies hebben, anders was de bestemming in 2020 Oeganda geworden (had al contacten gelegd met chauffeurs, hotels/ parken etc.)… maar het duurt vast nog even voordat dat allemaal weer kan…

  Naast de verre (rond)reizen in de zomervakantie vind ik het ook erg leuk om daarnaast lekker een weekje de zon op te zoeken ergens in Europa of een stedentrip te doen en dit evt. te combineren met een dagje strand, als dit in de buurt is. Eerder ging ik nog wel eens met een vriendin een weekje in Europa (of een resort in Mexico of Dom. Rep.). Maar vanwege andere verplichtingen/ financiële redenen/gezin etc. gaan zij helaas niet meer mee op vakantie.

  Ik kwam op deze site terecht en heb een account aangemaakt… misschien kom ik 1 of meer (vrouwelijke) reisgenoten tegen met dezelfde interesses en ook een beetje dezelfde leeftijd (bij jou zag ik 1975 staan en de vrouwen die op jouw bericht hebben gereageerd zijn denk ik ook i.i.g. boven de 30). Misschien als 1e vakantie in de meivakantie een weekje zon/strand (zelf zou ik in deze tijd niet direct zo snel naar een land gaan met een oranje reisadvies omdat dit ook problemen kan opleveren met de verzekering). Op dit moment een lange vliegreis naar b.v. Aruba betekent ook uren met een mondkapje op in het vliegtuig… dat lijkt me geen pretje dus hopelijk wordt het wat dat betreft gauw beter…

  Ik vind het leuk om dingen te zien van een land maar voor een weekje strandvakantie kan ik ook genieten van even niks doen op het strand, zwemmen etc. en dan ‘ s avonds uit eten en een drankje doen op een terras of een keer uitgaan (als dat op die bestemming leuk is) en een keer een leuke excursie. I.v.m. fulltime werk in het onderwijs ben ik gebonden aan schoolvakanties.

  Graag hoor ik meer over jouw (reis)interesses.

  Groetjes Judith