Home Reisforum Oproepen Thailand 22 januari tm 21 februari Antwoord op: Thailand 22 januari tm 21 februari

 • Jim

  Lid
  5 januari 2023 om 11:33

  Goedendag Roxana,

  Wat leuk dat je naar Thailand gaat. Helaas komt deze reis mij wat te vroeg, maar heb hieronder wel wat tips voor je, wat ik toentertijd gedaan heb en waar ik hele mooie en leuke herinneringen aan overgehouden heb. Was toentertijd ook mijn eerste ECHT reis alleen, naar de andere kant van de wereld. Maar Thailand is door zijn backpackers cultuur, daar echt geschikt voor.

  Zelf ben ik toentertijd (04-04-2013 t/m 29-04) in Bangkok begonnen, toen naar:

  – Ayutthaya, tempelstad boven Thailand, met de trein. ECHT een belevenis. De trein vertrekt op tijd, maar aankomen, omdat die zo vaak oververhit raakte, is een raadsel.

  – Phuket, gevlogen vanaf Bangkok. Was daar tijdens Songkran (Thais Nieuwjaar). Was ook een belevenis, al die watergevechten. Mensen die met waterpistolen schoten vanuit hun auto en overal traditionele dansen.

  – Ko Phi Phi, HEEL mooi eiland in de baai tussen Phuket en Krabi in.

  – Krabi zelf. De plaats precies weet ik niet meer.

  – Khao Lak, met een plaatselijk busje vanaf Krabi. De plek waar toentertijd een paar jaar eerder een grote Tsunami was en zo goed als alles verwoestte daar. Erg imposant om te zien hoe men alles weer opgebouwd had.

  – Khao Sok, met een ’grote’ bus. Dit was de jungle bij een erg groot meer. Een jungletrek daar gedaan en een drijvend dorp bezocht.

  – Koh Samui, verder met de plaatselijk bus getrokken en de boot gepakt naar dit hele mooie eiland. Daar had ik een verblijf (hotel / appartement) boven op een berg, waar vandaan ik het hele eiland kon zien. ERG indrukwekkend. Daar ook een boottrip gedaan naar Ang Thong National Marine Park. Ook alweer ERG mooi.

  – Ko Pha Ngan, waar ik in het plaatsje Haad Rin, DE Full Moon party kon beleven als afsluiter van mijn HELE mooie reis.

  Als ik er zo aan terug denk, was het ECHT een hele mooie en bijzondere reis.

  Welke plekken heb jij in gedachte om te gaan bezoeken? Heb je al een route in gedachte en waar ga je beginnen / vlieg je in eerste instantie naartoe?

  En ga je alleen of heb je hier al iemand gevonden?

  Wat ik ook nog als tip zou willen meegeven, pas op, vooral in Bangkok, dat je niet opgelicht wordt. Een goede was, dat er in eerste instantie een jong mannetje naar je toe komt en heel behulpzaam je wat tips wilt geven, van wat je zoal als toerist zou kunnen bezoeken. Daarna wil die je HEEL graag een fietstaxi in krijgen, die waarschijnlijk overprijst is, of je eerst naar een souvenier shop rijdt, waar je wel iets MOET kopen. Zelf was ik gelukkig hiervan op de hoogte en heb zodoende alleen zijn tips aangenomen en ben gaan lopen.
  Ook oppassen voor oude vrouwen die vogels voeren en je dan vogelzaad in je hand duwen, waar je dan opeens ERG veel moet voor betalen omdat er opeens wat grote Thai’en om je heen gaan staan. Hier was ik jammer genoeg zelf wel ingetrapt.

  Qua tours / activiteiten of een taxi nemen, loont het om men tegen elkaar uit te spelen / te onderhandelen over de prijs. Qua taxi ook goed onderhandelen of een meter vragen. Niet zomaar instappen. En wanneer mogelijk offline Maps downloaden, zodat je in de gaten kan blijven houden, dat men niet omrijdt.

  Ik hoop in elk geval dat je daar ook een erg mooie en leuke tijd tegemoet gaat!