Home Reisforum Oproepen Kampeer bij de prachtige Kliffen van de Giant Causeway in Noord-Ierland.

 • Kampeer bij de prachtige Kliffen van de Giant Causeway in Noord-Ierland.

  DominicAYT

  Lid
  10 juni 2019 om 13:30

  Vorig jaar heb ik 6 maanden in Belfast, Noord Ierland gewoond waar ik een stage heb gelopen voor mijn bachelor opleiding. Naast deze stage heb ik heel wat prachtige avonturen beleefd in dit mooie diverse land met veel natuur en groen. Wat voor mij er bovenuit sprong waren de prachtige kliffen van Noord Ierland dichtbij de Giant Causeway en het Whiskey plaatsje, Bushmills. Hier ben ik meerdere keren naartoe gereisd en zal graag wat handige tips willen delen.

  Ten eerste, kun je vanaf Belfast een tour boeken naar de Giant Causeway. Het meest gebruikelijk is een bus tour waar je 20 euro voor betaald maar waar je maar bepaalde tijd mag rondlopen bij de Giant Causeway. Door ervaring heb ik geleerd dat je ook gemakkelijk op de bus kan stappen bij het centrale busstation in Belfast. Je hoeft geen ticket op voorhand te kopen dit kan in de bus. Je neemt de bus 221 naar de Giant Causeway, dit duurt ongeveer 1,5 uur en kost je maar 9 euro! Je kan na het bezoeken van de Giant Causeway gemakkelijk de dezelfde bus of trein terug naar Belfast nemen voor niet meer dan 10 euro.

  Giant causeway noord ierland
  Eenmaal aangekomen bij de Giant Causeway wachten je eerste oeroude basaltblokken die door lava gesteente zijn ontstaan en behoren tot de 7 wereldwonderen. Indrukwekkend om te zien, maar na dit gezien te hebben houdt het voor de meeste bezoekers op omdat ze weer naar de bus terug moeten. Als je bus 221 hoeft dat niet! Je hebt een prachtige 7 kilometer lange wandeltocht over de kliffen van Noord-Ierland met prachtige verzichten, zeker de moeite waard. En wat ik heb ontdekt is dat je na 5 kilometer een kleine hut beneden een klif ziet, en wat blijkt je kan deze huren! Je kan de hut huren voor 80 euro per nacht en er kunnen in totaal 8 mensen in slapen, wel eigen slaapzak meenemen. Ideaal om hier een kampvuur te maken en naar sterren te kijken als het donker begint te worden. Je zit hier helemaal verlaten, tussen gigantische kliffen en de zee, echt fabelachtig!

  De volgende ochtend bak je een eitje op het kampvuur van gister nacht en je kan je reis weer voortzetten, ook bushmills de oudste whiskey distillery in Europa is een aanrader wanneer je op je terugweg langs bushmills komt met de bus. Ervaar het prachtige Ierland! Ik hoop dat je wat aan dit reisverslag hebt gehad. Dominic

  Carla antwoordde 4 jaren, 10 maanden geleden 2 leden · 1 reactie
 • 1 reactie
 • Carla

  Lid
  19 augustus 2019 om 10:33

  Wauw, wat een mooi verslag!
  Dank je wel!

Login om te antwoorden.