Home Reisforum Oproepen Groepsreis Ierland actief 2 weken augustus 18-30 jaar

 • Groepsreis Ierland actief 2 weken augustus 18-30 jaar

  Rob

  Lid
  4 januari 2021 om 22:36

  Hallo allemaal!

  Ik ben op zoek naar reisgenoten m/v die mee willen met een groepsreis naar het prachtige Ierland. Voorheen ging ik altijd mee met YMCA Jongerenreizen en het laatste jaar was ik reisleider/organisator van een reis naar de Faeroer eilanden met ook veel wandeltochten. Helaas is YMCA Jongerenreizen door gebrek aan deelnemers gestopt met bestaan.

  Als ik kijk naar hoeveel reis je voor je geld krijgt bij bepaalde reisorganisaties dan is dat vaak niet veel. Ze zijn best veel geld kwijt aan adverteren en salarissen en dat kan beter, daarom het initiatief om zelf iets te organiseren. Ik heb al van 2-3 oud reisgenootjes te horen gekregen dat dit een top idee is en dat ze graag mee willen (als we tegen die tijd het land mogen verlaten). Gezien de plaats in hostels is de maximale groepsgrootte 12 en dit lijkt mij ook een gezellig aantal voor dit soort reis.

  Het plan wat er nu licht gaat als volgt: we beginnen de reis met een trektocht in het kustgebied rondom het plaatsje Dingle: The Dingle Way ( https://www.dingleway.com/ ). Ook door de kenner Piet Smulders ( https://www.pietsmulders.nl/ierland_dingleway.html ) uitgeroepen tot een van de top trails van Ierland! Hier zullen we van plaatsje naar plaatsje wandelen en afwisselend overnachten op campings en in hostels. De een na laatste wandeldag is het mogelijk om de route iets te verleggen en een van de hoogste bergen van Ierland te beklimmen. Aan het eind van de 6e dag komen we aan in het plaatsje Dingle waar we een kanotocht kunnen doen, rotswand klimmen of een bezoek kunnen brengen aan een lokale whiskybrouwerij. Dag 8 reizen we met het O.V. richting de Cliffs of Moher, naar het plaatsje Doolin. Die dag kunnen we een boottocht doen langs de kliffen en een klein middagtochtje langs de rand van de afgrond (niet te dichtbij). Via Galway reizen we met de trein naar Dublin, waar we nog een middag een een volle dag de tijd hebben om rustig de stad te ontdekken en daar ter plekke nog iets leuks te doen. Dag 13 is in deze planning het einde en vliegen we vanuit Dublin naar huis. Met een schatting kom ik uit op 800 euro totaal per persoon inclusief eten (zelf koken), vliegtickets en de rest.

  Als er genoeg animo is zullen we eerst een kennismakingsmiddag houden rond mei om elkaar te leren kennen en de reis door te spreken (of met goeie ideeën aan te passen). Daarna heb je nog even tijd om te bedenken of je het ziet zitten en daarna worden er pas vliegtickets geboekt.

  Lijkt dit je wat of heb je vragen? laat dan een berichtje achter, ik antwoord graag!

  Groetjes,

  Rob

  Rob antwoordde 3 jaren, 4 maanden geleden 1 lid · 0 reacties
 • 0 reacties

Sorry, er zijn geen reacties gevonden.

Login om te antwoorden.