Home Reisforum Oproepen Korte vakantie Noorwegen met de Camper – Last minut!

 • Korte vakantie Noorwegen met de Camper – Last minut!

  ferdinandvisch

  Lid
  26 juni 2024 om 15:43

  Hallo,

  Ik ben Ferdinand, 35 jaar jong, vader, actief, ondernemer en helemaal verliefd op Noorwegen.

  Oproep:

  Ik ben zelf in het bezit van een mooie camper en een aantal keer per jaar ga ik naar het o zo mooie Noorwegen. Nu is het wat last minut maar je weet maar nooit; mijn huidige reismaatje is ziek voor een langere periode dus vandaar deze oproep. Ik zou graag 11 of 12 juli vertrekken en een weekje later weer terug (mag ook iets langer eventueel). De boot van Hirtshals (Denemarken) naar Kristiansand (Noorwegen).

  Het is een korte trip dus ik wil vooral in het zuidelijke gedeelte te blijven en graag de Preikestolen wandeling doen. De rest is vrij in te vullen nog, het mooie van een camper.

  In theorie heb ik alles en zitten er twee ruime bedden in de camper (voor boven het stuur en één achter). Alle voorzieningen zitten erin (dus offgrid geen probleem). Koelkast/ vriezer aanwezig, koken in en buiten de camper mogelijk. Het is een B-rijbewijs camper (tot 3500KG) maar ik vind het niet erg om alles zelf te rijden. Ik probeer altijd zoveel mogelijk zelf mee te nemen ivm de kosten maar een keer lekker uit eten is natuurlijk ook fijn.

  De boot (berekend op camper en mij) is 500 euro retour heen – terug. De camper en mijn eigen ticket betaal ik zelf. De brandstofkosten zou fijn zijn om die te delen door 2.

  Kort:

  – 11/12 juli 2024 richting de boot (Denemarken – Noorwegen)

  – Weekje weg of iets langer

  – Genieten van de natuur

  – Preikestolen wandeling doen

  – Offgrid camperen (geen must)

  Ik ga echt heen voor de natuur, de rust en misschien ook wel een beetje om de drukte van het dagelijks leven lekker los te kunnen laten.

  Whatsapp mag ook:

  0621647903

  Merel antwoordde 2 weken geleden 3 leden · 3 reacties
 • 3 reacties
 • Rene

  Lid
  30 juni 2024 om 10:32

  Hoi Ferdinand, da’s een forse integraal, mooi hoor!

  Helaas heb ikzelf net drie weken erop zitten en weer aan het werk, dus ben niet in de gelegenheid jou te vergezellen. De Preikestølen heb ik een aantal jaar geleden gelopen, geweldig, en raad je aan niet later dan 06:00 uur te starten, dan is het tijdens de klim nog lekker rustig en kun je een uurtje op het plateau blijven genieten.

  Veel plezier (en droog weer) gewenst!

  René

 • ferdinandvisch

  Lid
  30 juni 2024 om 15:53

  Hey René

  Bedankt voor je berichtje ik ga regelmatig naar Noorwegen, soms skiën en soms lekker in de lente/ zomer. De vorige keer toen ik de wandeling heb gedaan was het grijs, grauw en regen dus ik wil hem heel graag een keer over doen :).

  Sowieso de vrijheid en de beeldschone natuur, heerlijk 👌

 • Merel

  Lid
  3 juli 2024 om 15:14

  Hoi Ferdinand, ook ik wil graag nog een keertje terug om de Preikestolen te lopen. (Vanwege het weer en enig tijdsgebrek helaas overgeslagen.) Helaas kan ik nu niet weg. Succes met het vinden van een leuke reisgenoot en vooral ook heel veel plezier gewenst op je trip naar Noorwegen.

Login om te antwoorden.