Home Reisforum Oproepen Reisgenoten voor de lange termijn

 • Reisgenoten voor de lange termijn

  Mathijs

  Lid
  27 november 2023 om 22:49

  Ik ben 28 jaar en ik woon in West-Brabant (regio Breda). Het lijkt me leuk om een soort reis-vriendengroep op te bouwen met mensen met dezelfde interesse. Ik wil graag veel van een land of regio zien en reis langs erfgoed (de werelderfgoederen van een land zijn meestal de basis voor mijn reisplan), natuur, steden, architectuur, musea en de lokale keuken.

  Alleen reizen is prima maar het lijkt mij gezellig om dit met meer mensen samen te doen. Ik bereid mijn reizen nu zelf voor en gids mezelf tijdens de reis, maar andere inzichten en kennis zijn welkom. Daarnaast is het goedkoper en duurzamer om vervoer te delen en kun je als groep soms net iets meer bereiken.

  Linde antwoordde 4 dagen, 10 uren geleden 6 leden · 7 reacties
 • 7 reacties
 • Hessel

  Lid
  3 december 2023 om 13:24

  Hoi Mathijs! Ik denk dat veel van jouw interesses ook voor mij gelden. Heb je toevallig voorkeuren voor bestemmingen? Ik ben namelijk zelf van plan om een reis te maken in Centraal-Azië in april/mei 2024. Ik denk dat hier veel dingen te zien zijn waarvan jij zegt dat ze belangrijk zijn. De geschiedenis van de oude zijderoute, mooie natuur en een goede keuken. Ik heb zelf al wat uitgezocht qua route en bestemmingen.

  Laat maar weten of dit in de buurt komt van waar je naar zoekt. Ik kom zelf toevallig ook uit Breda!

 • Mathijs

  Lid
  3 december 2023 om 16:59

  Geen voorkeur voor bestemmingen, elk land of regio heeft mooie en/of interessante plekken. Ik heb nog niks gepland in 2024, dus misschien kunnen we een reisgroepje vormen. Ik heb je een contactverzoek gestuurd.

 • David

  Lid
  3 december 2023 om 18:46

  Hoi Mathijs, Dit lijkt me ook wel wat, leuke oproep. Ik ben zelf iets ouder (31 jaar).

 • Vincent

  Lid
  7 december 2023 om 17:48

  Hey Mathijs. Klinkt enorm leuk. Ik zou heel graag de wereld gaan ontdekken, maar het lijkt me niet leuk om alleen te gaan. In het verleden heb ik al groepsreizen gedaan en heb daar hele mooie herinneringen gemaakt. Het is er al even niet meer van gekomen, maar zou de draad graag weer willen oppakken. Een groepje leeftijdsgenoten om samen mee op reis te gaan lijkt inderdaad wel tof.

 • Globetrotter0

  Lid
  8 december 2023 om 13:59

  hier een v. zoek ook reisgenoten voor lange termijn om vb stedentrips te maken in Europa en verre reizen buiten Europa.

 • Mathijs

  Lid
  8 december 2023 om 17:50

  Leuk dat er zoveel reacties komen! Nog even kijken hoe we dit het best kunnen organiseren en of iedereen ongeveer dezelfde visie op reizen heeft. Mijn visie is om de wereld te bezoeken op een zo efficiënt mogelijke manier, ik heb een groot deel van de wereld dan ook al min of meer opgedeeld in reizen.

  Het risico van stedentrips is dat je de bezienswaardigheden van de regio eromheen gaat overslaan. De steden zelf zijn wat mij betreft wel zeker een onderdeel van de reis (ik ben afgestudeerd stedenbouwkundige🙂), maar meestal geen opzichzelfstaande reis.

 • Linde

  Lid
  13 december 2023 om 12:05

  Hallo Mathijs, wat je hier omschrijft is in principe precies wat ik zoek. Een reisgroepje lijkt mij leuker dan alleenreizend (Wat als vrouw zijnde ook niet altijd het slimste idee is overigens) Klinkt super leuk!

Login om te antwoorden.