Home Reisforum Oproepen Tochtmaatje gezocht voor lange afstand hikes, rugzak, tent, berghut, dorpen…

 • Tochtmaatje gezocht voor lange afstand hikes, rugzak, tent, berghut, dorpen…

  Bert

  Lid
  5 oktober 2023 om 08:20

  Door omstandigheden ben ik mijn maatje kwijt met wie ik lange afstand hikes in de bergen deed. Denk daarbij aan de GR’s/Grand Routes, de Haute Route Pyrenees e.d.

  Rugzak, tent, wat voedsel mee, af en toe overnachten in berghutten (als het niet te druk is). Of in het dal, de couleur locale opsnuiven.

  Ik heb vorig jaar de GR54 (Franse Alpen / Ecrins) solo gedaan… heel mooi, maar ik deel die ervaringen liever live met iemand met dezelfde passie.

  Ik zoek daarom een tochtmaatje die daar ook ervaring mee heeft, of zo’n Hike een keer wil proberen (zomer 2024?). Kan voor 1 keer zijn, of als het bevalt… daarna voor herhaling vatbaar.

  Afhankelijk van de zwaarte van de tocht is het handig om het goed voor te bereiden. Dan geniet je ook meer tijdens de tocht zelf. Wat wij deden was vanaf plm. maart langere dag- en weekend-hikes in Nederland (Gelderland, Drenthe, Overijssel, Limburg), Duitsland, België, Luxemburg. Een mooie tocht als afsluiter voor vertrek is dan de Dutch Mountain Tour in Limburg, of de GR5 (Mullerthal) in Luxemburg. Maar ook daarvoor nieuwe bestemmingen zoeken en verkennen. Dat zijn al kleine vakanties op zich.

  Ik zit al mijn hele leven in de outdoor- en berg-wereld, geklommen en ervaring voor de zwaarste tochten. Mijn uitrusting is nu op het niveau ‘ultra light, maar met verstand’.

  Zoals waarschijnlijk iedereen heb ook ik een ‘bucketlist’. H<font face=”inherit”>ikes in de Balkan en de Via Alpina, waarvan ik afgelopen zomer een (veel te klein 😉) stukje heb gedaan. Lapland … zomer, en winter met hondensledes en cross country ski’s. Of verder weg: Nieuw Zeeland (Zuidereiland)… VS, Zuid </font>Amerika<font face=”inherit”>.</font>

  Ik ben benieuwd naar jouw lijstje!

  Leeftijd is niet zo belangrijk, een goede conditie, jong van geest, gelijkgestemdheid en dezelfde nieuwsgierigheid naar nieuwe ervaringen en culturen wel.

  Naast dit alles vind ik het overigens ook heel fijn om steden in Europa beter te leren kennen….. cultuur, keuken, architectuur, taal… ontspannen. Op weg naar de Franse Alpen met de (nacht)trein levert een mooie stop-over in Parijs op, bijvoorbeeld.

  Ik ben benieuwd!

  Bert antwoordde 7 maanden, 3 weken geleden 2 leden · 2 reacties
 • 2 reacties
 • Monique

  Lid
  17 november 2023 om 19:14

  Hoi Bert

  Ik

  Woon sinds kort in Bulgarije en wil ook het hiken meer gaan doen

  Nog niet heel veel ervaring maar ik heb een aardige conditie 💪🏻

  Heb je nog plannen in de pen

  Groetjes Monique

  • Bert

   Lid
   23 november 2023 om 14:35

   Hi Monique,

   leuk dat je reageerde.

   Ik ga van 17-24 dec naar IJsland, georganiseerd door Sawadee. Van 27 dec. t/m 2e week van januari naar de Allgäu en Zwitserland voor sneeuwschoentochten. En in maart met Bergsportreizen (NKBV) naar de Mercantour (Franse Alpen voor een huttentocht met sneeuwschoenen.

   Voor de zomer heb ik nog geen plannen. Voor de langere termijn wil kik me vooral concentreren op de Alpen, maart ook in de Balkan zijn mooie tochten te maken.

   Mocht je dat makkelijker en prettiger vinden (ik wel, dit forum is prima voor eerste contact, maar verder niet bijster functioneel), dan kunnen we wat mij betreft verder via s communiceren?

   Mijn Nederlandse mobiel is 06-21877345.

   Groetjes,

   Bert

Login om te antwoorden.