Home Reisforum Oproepen Wie wil er mee een pleuris-eind fietsen?

 • Wie wil er mee een pleuris-eind fietsen?

  ArjenB

  Lid
  17 augustus 2018 om 17:52

  Beste mensen,

  Ik ben Arjen, 29 jaar en heb binnenkort onbeperkt de tijd, want ik heb ontslag genomen van mijn werk. Nu vind ik het hoog tijd om eens een fatsoenlijk avontuurlijke reis te maken. Zit er momenteel aan te denken om een pleuris-eind te gaan fietsen. Naar Singapore of zo.

  Nu heb ik alleen geen zin om dat hele eind in mijn eentje zadelpijn te lijden. Gedeelde smart is halve smart, dus zoek ik iemand die samen met mij pijn wil lijden. Dit hoeft niet het hele stuk te zijn, want dat is natuurlijk best wel een pleuris-eind. Ik heb eigenlijk een hekel aan fietsen, dus ik zoek iemand zonder medelijden die mij kan motiveren met veel sarcasme. Ik geniet wel graag van de reis, dus hoef niet perse 100km per dag te maken.

  Ik heb zelf geen ervaring met lange fietstochten, maar zeer veel ervaring met alles wat buiten is. Heb 7 jaar bij de landmacht gezeten, ben fanatiek bergsporter inclusief bijvoorbeeld expeditieklimmen in Kirgizie. De insteek is dan ook om veel te (wild)kamperen, couchsurfen en eventueel zo nu en dan een hostel. Low-budget dus, want onbeperkt de tijd heb ik wel, maar onbeperkt knaken helaas niet.

  Ik heb een gezonde dosis zelfspot, zie kansen in plaats van problemen en ben fysiek prima belastbaar. En bovendien, het is maar fietsen. Hoe moeilijk kan het zijn?

  Ik sta open voor alle soorten reisgenoten: lelijke oude kerels met doorleefde harses zijn net zo welkom als knappe blonde dames. Als je jezelf maar niet te serieus neemt, goed kunt relativeren en verdraagzaam bent voor mijn geouwehoer. Als je een fatsoenlijke pot koffie kunt zetten op een benzinebrander is dat bonus, want die van mij is niet te zuipen.

  De route ligt helemaal niet vast, maar jullie moeten natuurlijk een beetje een beeld krijgen bij wat het plan is. Mijn planning is globaal dit:
  December/Januari/Februari: Nederland – Erzurum
  Maart/April/Mei: Erzurum – Karachi (Iran, Pakistan)
  Juni/Juli/Augustus: Karachi – Kolkata (India)
  September/Oktober/November: Kolkata – Bangkok
  December: Bangkok – Singapore

  Eventueel ‘bovenlangs’ via Centraal-Azie is ook een optie. Maar het leek mij echt fantastisch om tijdens het regenseizoen door India te fietsen. Ik rij in Nederland ook altijd expres door de plassen!

  Mocht je nu denken: “Godsamme, ik heb toevallig ook geen reet te doen in 2019 en ik heb ook een hekel aan fietsen. Klinkt als een plan!” dan hoor ik het wel. Stuur me maar een mail: axbosch@gmail.com .

  Anoniem antwoordde 5 jaren, 10 maanden geleden 1 lid · 1 reactie
 • 1 reactie
 • Anoniem

  Guest
  19 augustus 2018 om 11:41

  Hé Arjen,

  Ik vind fietsen hartstikke leuk, vooral korte stukjes, dus aan mij heb je niks.

  Toch reageer, omdat ik het niet laten kan om te zeggen dat ik je oproep echt geweldig vind. Daar heb je dus verder geen fuck aan, maar hopelijk vind je iemand die jouw oproep net zo fantastisch vindt en tóch een hekel heeft aan fietsen 🙂

  Groet,

  Daniëlle

Login om te antwoorden.